EA zou op zoek zijn naar een verkoop of een fusie

Wie herinnert zich nog op school hoe teams werden samengesteld? Iedereen stond op een rijtje en dan werd er gekozen. En er was er altijd eentje die als laatste overbleef, en die niemand wilde. Zou dat ook met EA het geval zijn?

Microsoft en Sony kopen studio’s op, en ook Take Two en zelfs Netflix laten zich niet onbetuigd. Is EA dan het lelijke eendje dat niemand wil? Nu zou blijken dat EA op zoek zou zijn naar een verkoop of een fusie.

Electronic Arts is actief (en hardnekkig) op zoek naar een koper of een ander bedrijf dat bereid is om met te fuseren volgens Puck. Het bedrijf zou hiervoor gesprekken aangeknoopt hebben met een aantal potentiële kopers of partners, waaronder Disney, Apple, Comcast en Amazon.

Nog volgens Puck EA er wel naar streven dat hun huidige CEO Andrew Wilson ook aan het roer zou blijven staan van de nieuwe structuur.

EA-woordvoerder John Reseburg gaf nog mee dat de studio geen commentaar zou geven “op geruchten en speculaties met betrekking tot [fusies en overnames].” Reseburg voegde eraan toe: “We zijn er trots op dat we opereren vanuit een positie van kracht en groei, met een portfolio van geweldige games, gebouwd rond krachtige IP, gemaakt door ongelooflijk getalenteerde teams, en een netwerk van meer dan een half miljard spelers. We zien een zeer mooie toekomst voor ons.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)