Check de eerste 23 minuten van Chernobylite op PlayStation 5

Games, films en series die zich afspelen op en rond Chernobyl zullen altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Dat komt omdat ik jaren geleden, samen met Praga, voor S.T.A.L.K.E.R. een dagje in het gebied rond de ontplofte kerncentrale hebben rondgewandeld.

Dat is ook een van de redenen waarom ik reikhalzend uitkijk naar de release van S.T.A.L.K.E.R. 2, maar door de oorlog in Oekraïne zal dat nog wel even duren vrees ik. Vorig jaar verscheen een andere game die zich in hetzelfde gebied afspeelt: Chernobylite.

Praga schreef bij de release al een uitgebreide review over de pc-versie. Hij noemde de game verplichte kost voor de fans van games met een post-apocalyptisch tintje. RoMa leefde zich enkele maanden later zich op de PlayStation 4 voor zijn review en zag in Chernobylite een ruwe diamant die straalt met z’n unieke sfeer, setting en vrijheid.

Met de next-gen update die werd uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox Series X|S was ook voor mij de tijd aangebroken om eindelijk mijn handen te zetten aan Chernobylite. Omdat we al twee reviews hebben over deze game, leek het mij niet opportuun om nog een derde te schrijven. Daarom nam ik de eerste 23 minuten van de game op via mijn PlayStation 5 en kunnen jullie meegenieten van de unieke sfeer die de game heeft.

De versie voor de huidige generatie consoles voegt echter wel twee visuele opties toe: Resolution en Performance mode. In deze eerste mode krijgen we raytracing voorgeschoteld in combinatie met 4K en een verversingssnelheid van 30fps en een hoger detail in omgevingen, schaduwen en textures. De Performance mode schotelt ons dan weer hogere grafische beelden voor in combinatie met een resolutie van 1080p aan 60fps.

Op PlayStation 5 heb je wel enkele leuke extra’s ten opzichte van de andere versies van de game. Die focussen zich zoals we dat ondertussen gewend zijn op de DualSense-controller met de haptische feedback en adaptieve triggers bij het schieten.

Het enige wat ik nog kan toevoegen is dat Chernobylite een absolute aanrader is! Voor de rest: sit back & enjoy the gameplay:

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.