Speel Crusader Kings III vanaf vandaag ook op current-gen consoles

Crusader Kings III 3

Crusader Kings III houdt strategieliefhebbers op pc al in de ban sinds 2020, maar vanaf vandaag kunnen de eigenaars van een PlayStation 5 of Xbox Series X|S ook aan de slag met de game.

In Crusader Kings III sta je doorheen de eeuwen aan het hoofd van een koninklijke familie, waar je personages en erfgenamen bestuurt en je land, titels en glorie probeert te beschermen. Een oorlogvoerende avonturier kan worden opgevolgd door een slinkse zoon, waardoor de machtsbalansen weer veranderen. Oorlog, spionage, diplomatiek en religie staan allemaal centraal.

Uiteraard heeft deze consoleversie een aangepaste interface en de besturing is specifiek ontworpen voor grotere schermen en controllers. Als je de PlayStation 5-versie speelt kan je zelf de stress ervaren, omdat de DualSense controllers fysiek reageren op de gebeurtenissen in de game. Hoe meer stress een personage ervaart, hoe meer weerstand de adaptieve triggers geven bijvoorbeeld.

Crusader Kings III  is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X|S.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.