Blizzard Entertainment geeft nieuwe update over Diablo IV

Diablo 4

Diablo is een franchise die me nauw aan het hart ligt. Hoeveel uur ik aan de games van Blizzard Entertainment heb gespendeerd is ontelbaar. Ook al is het voor mobiel, toch zit ik enorm te wachten op Diablo Immortal, nog maar te zwijgen over Diablo IV.

Gelukkig houdt Blizzard Entertainment ons geregeld op de hoogte omtrent de ontwikkeling van Diablo IV. In de update staat dat Diablo IV een open wereld gaat krijgen met vijf grote regio’s. Ik ga me weer als een vis in het water voelen met deze Diablo IV, want er gaan heel wat dungeons beschikbaar zijn om te verkennen.

Bij release zouden er meer dan honderdvijftig dungeons beschikbaar zijn. Er zouden verschillende stijlen gebruikt worden om deze dungeons weer te geven. Diablo IV zou ook terug naar zijn roots gaan, met een meer donkere en duistere sfeer zoals Diablo II.

Blizzard Entertainment zou zijn inspiratie halen uit werken van de “oude meesters”, zoals schilder Rembrandt.

The darkest and most grounded of the series,Diablo IV strives for believability over realism in its environments. To do this, the team has established two foundational pillars to filter concepts, locations, and implementation: “old masters” and “a return to darkness.” Using these pillars, the environment has been created with a controlled use of detail and color palettes to give a distinct visual style. Weather and physically based lighting also play a larger role in creating the dangerous world of Sanctuary and allowing the atmosphere to feel more tangible.

For the first time in the series, Diablo IV features a shared open world with five captivating zones to explore. From the Dry Steppes to the Scosglen coast to the glacial ridges, each area has been carefully handcrafted by the Diablo art and design teams. Dynamic props populate many of these areas to breath a sense of life into the architecture and terrain. Interactable and breakable props frequent many environments as the team has pushed themselves to create realistic and variable destruction.

Diablo IV also features over 150 randomized dungeons utilizing a combination of handcrafted and procedural creation. To make dungeon creation effective and flexible, the team set out to create a variety of tile-sets that could be cleverly reused and paired with different props, interactives, and lighting. To give tile-sets a natural feel, the tile-set transition scenes were created as a new feature to seamlessly transition between two tile-sets within the same dungeon.

Helaas is er nog geen releasedatum, maar wat ik wel al zeker weet is dat Diablo IV speelbaar zal zijn op PC, PlayStation 4 en Xbox One. Op dit moment is er nog geen bevestiging voor een versie op PlayStation 5 en Xbox Series X|S, maar deze zal ongetwijfeld binnenkort aangekondigd worden.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.