Activision overweegt om in 2023 géén Call of Duty uit te brengen

Call of Duty Vanguard

Uitgever Activision kroop begin januari nog door het slijk door openlijk excuses aan te bieden voor de erbarmelijke staat van hun laatste Call of Duty-game Vanguard. Ze spraken zelf van een puinhoop…

Die gefaalde launch zou nu wel eens gevolgen kunnen hebben voor de verdere planning en verloop van de legendarische shooter-reeks. Want volgens de bronnen van de gerenommeerde journalist Jason Schreier denkt Activision na om volgend jaar in 2023 géén Call of Duty-game op de markt te brengen. Dit zou overigens niets te maken hebben met de bekendmaking dat Microsoft Activision Blizzard wil overnemen.

Ondanks het feit dat Call of Duty een gigantische cashcow is, lijkt de top van Activision toch voor kwaliteit te kiezen. En dat is gezien de trackrecord van de uitgever bewonderenswaardig te noemen.

Maar er staat wel iets anders klaar om Call of Duty te vervangen in 2023. Volgens diezelfde bronnen zou Activision een gratis game uitbrengen die de opvolger moet worden van Warzone. De inkomsten lijken alvast gegarandeerd.

Het is niet bekend of deze beslissing gevolgen heeft voor de aangekondigde nieuwe generatie Call of Duty waar Infinity Ward aan werkt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.