Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 7 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Nu mijn review van Horizon Forbidden West live staat, ga ik eens rustig de tijd nemen om de losse eindjes aan mekaar te knopen. Een vraagteken hier en daar, een ruïne die ik nog eens goed ga doorzoeken of nog een paar missies links en rechts oppikken. Daarnaast hopelijk nog wat bazen neerhalen in Remnant: From the Ashes en nog wat aliens aan gort knallen in Rainbow Six Extraction.

Qua series hou ik het op de nieuwste kaskraker op Netflix, namelijk All Of Us Are Dead. Opnieuw een straffe Koreaanse serie, en ja opnieuw zombies, maar oh boy de manier waarop de makers dit alles in beeld brengen (en dan nog in een school) is toch wel straffe kost. Het verhaal gaat als volgt: Op een middelbare school breekt een zombievirus uit. De leerlingen moeten zich naar buiten vechten — of veranderen in een van de dolle zombies.


MrRolfson

Nu de current-gen update van Cyberpunk 2077 er eindelijk is, ga ik de game voor het eerst in een jaar installeren op mijn Xbox Series X. Ik ben razend benieuwd hoe de game nu draait en presteert en sta helemaal open om me onder te laten dompelen in de wereld van Night City.

Daarnaast gaan mijn vriendin en ik hoogstwaarschijnlijk naar de French Dispatch kijken nu deze film van Wes Anderson eindelijk beschikbaar is op Disney+. Ik heb om eerlijk te zijn geen flauw idee wat ik moet verwachten, maar laat me graag verrassen op aanraden van mijn lieftallige wederhelft.


auron_sagara

Het weekend gaat van start met een etentje met de schoonmama en haar vriend, daarna ligt de focus op entertainment. Afhankelijk van Praga en Razer kunnen we ons avontuur verder zetten met Remnant From the Ashes. Wat een epische baas gevechten hebben we in deze game al meegemaakt.

Met Frumberto en HighLord_Wolnir hebben we Outriders even opzij gelegd en zijn we ons op zondagavond beginnen focussen op Back4Blood.

Mijn single player avontuur in Deathloop gaat ook nog steeds verder. Heb de afgelopen dagen, 2 belangrijke wapens in de wacht kunnen slepen en deze ook kunnen infusen, zodat bij ik ze niet meer kan verliezen. De weg naar het einde komt dichter bij.

Ben met mijn vrouwtje naar de serie Clarice beginnen kijken. Deze speelt zich af na de gebeurtenissen van Silence of the Lambs. Het verdere verloop van het weekend zal ik ook spenderen met de machtige reeks The Boys.


High_LordWolnir

Nu ik de Remastered Collection van Life is Strange heb uitgespeeld, is het even tijd voor iets anders. Eventjes maar, want volgende week staat de release van Elden Ring op het programma. Het aftellen kan nu echt beginnen. Maar voor het zover is, ga ik dit weekend de focus leggen op Martha is Dead, waarvan ik eerder een preview schreef. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd welke wendingen het verhaal zal aannemen. Jullie kunnen mijn bedenkingen binnenkort op deze website lezen.

Tussen het gegriezel door staan er opnieuw wat potjes Call of Duty: Vanguard op het programma. Nu Season 2 begin deze week werd afgetrapt, kunnen we weer beginnen met het verzamelen van alle tiers uit de Battle Pass. Ik moet zeggen dat ik fan ben van de twee nieuwe maps die werden toegevoegd. Casablanca doet mij wat denken aan de klassiekere maps uit het Modern Warfare-tijdperk. Over Modern Warfare gesproken, de volgende Call of Duty zal er opnieuw eentje uit de reeks zijn.

En ik mag zeker niet vergeten te melden dat Texas Chainsaw Massacre op Netflix staat nu. Heerlijk om het weekend mee te starten!


Lazlo

Dit weekend is het dan eindelijk zo ver. De opvolger van mijn favo game uit 2017 is daar en ik weet nu al dat ik me er uuuren in zal verliezen. Horizon Forbidden West belooft meer, diepgaander en vooral nog beter te worden dan haar voorganger. Laat al die Souls-fans maar denken dat Elden Ring de Game of the Year wordt, ik ben er al redelijk van overtuigd dat mijn nummer één sinds vandaag al in de rekken ligt.

En toch wordt het niet al Horizon wat de klok slaat de komende dagen. Als alles goed is valt vandaag ook de review code voor GRID Legends in de mailbox. Na de multiplayer sessie die ik eerder deze week mocht bijwonen heb ik ook de smaak voor deze racegame te pakken. Of de opvolger van de GRID-reboot uit 2019 sterk genoeg op zich staat om zonder problemen in dezelfde maand als Gran Turismo 7 te lanceren, ontdek je binnenkort in ons heerlijk buffet aan reviews.

Intussen ligt hier ook een 4K Blu Ray van Dune op me te wachten. Ik vond het een fantastische film toen ik hem in de bioscoop ging kijken. Benieuwd hoe deze parel zal fonkelen op mijn OLED tv. Dat zal dan toch eerder voor zondag zijn, aangezien ik op zaterdagavond nog iets anders te vieren heb: de verjaardag van mijn broer. En ja, daarvoor krijg je mij, ondanks al die goeie games en film, nog steeds het huis voor uit.


Luca

Het is gebeurd. Na jarenlang tergend aftellen, is het eindelijk zover; ik kan aan de slag met Elden Ring. Ik heb het grote genoegen gekregen om deze game te reviewen en daarom zal ik het grootste deel van dit weekend dus doorbrengen in de Lands Between. Om het met andere woorden te zeggen; dit weekend belooft een heus festijn te worden. Mijn eerste uren met deze prachtitel waren al bijzonder veelbelovend en ik kan dan ook niet wachten om al het moois te ontdekken dat George R.R. Martin en Hidetaka Miyazaki nog meer gecreëerd hebben. Als je benieuwd bent hoe ik het ervan af heb gebracht in deze nieuwste Souls-like, lees dan zeker al mijn bevindingen in de review die eind volgende week online zal komen.

Wat het overige gamewerk betreft, zal FIFA ongetwijfeld nog een paar keer door de disclezer van mijn PS5 worden geduwd, al is het maar om even de tijd te doden tussendoor. Al weet ik eigenlijk wel niet of dat zo’n slim idee is, want door Elden Ring zal mijn frustratie-buffer al dermate gekelderd zijn. Ach, we zullen wel zien wat het eindresultaat van deze gewaagde combo zal zijn.

Qua series, ben ik nog steeds bezig aan het voorlaatste seizoen van The Office. Wegens mijn skivakantie en enkele daagjes welverdiende ontspanning, heb ik de draad nog niet echt opnieuw kunnen oppikken, maar daar zal vanaf dit weekend ongetwijfeld verandering in komen. Het einde is nu echt wel bijna in zicht.


Frumberto

Het is Total War tijd! Warhammer III zit gewoonweg gratis mee in de verrukkelijke Game Pass dus je kan jezelf €60 besparen. Naast deze fantastische strategie game waag ik mij met auron_sagara en High_LordWolnir aan Back 4 Blood. Outriders laten we even aan de kant liggen. Zombies zijn echt niet mijn ding dus ik ben blij dat ik twee ervaren zombie slayers heb die mij helpen.

Volgende serie op de watchlist is Peacemaker. De serie is gemaakt door James Gunn voor de streamingdienst HBO Max, waarin het DC Comics-personage met dezelfde naam speelt. De serie speelt zich af in de DC Extended Universe , en is een vervolg op de film The Suicide Squad uit 2021, waarin Peacemaker een prominent lid was van de Suicide Squad. John Cena neemt de rol van Peacemaker op zich. Ik ben benieuw hoe overtuigend hij kan acteren.


Ardtieboy

Wat haat ik dit gevoel. De hoeveelheid topgames dezer dagen staat gewoonweg niet meer in verhouding met de uren vrije tijd op een dag. Pokémon Arceus, Cyberpunk 2077, Destiny 2, Horizon Forbidden West, Elden Ring; ik weet eerlijk gezegd niet meer waar eerst beginnen.

Vandaar ik me ook heb voorgenomen voorlopig niets nieuws in huis te halen, met uitzondering van The Witch Queen-uitbreiding voor Destiny 2 die volgende week verschijnt. Dit weekend ga ik me nog wat verder inwerken in het Destiny-universum. Het is immers behoorlijk lang geleden dat ik de game intensief speelde en dan durft men wel eens de controls uit de vingers te verliezen.

Daarnaast wordt er ook hevig gekaart in dit schijtweer! Zo geleasete Blizzard vorige week de nieuwe mini-set voor Hearthstone: Onyxia’s Lair. De 35 kaarten lijken op het eerste zicht niet meteen een huidige impact te hebben op de heersende meta, al kan daar in een weekend veel verandering in komen. Ook Arceus wordt dit weekend gespeeld; zo ving ik eerder deze week mijn eerste Shiny Pokémon (los van de Shiny Ponyta die blijkbaar iedereen vangt in het spel) en heb ik nu de Shiny-microbe te pakken. Last but not least staat ook Cyberpunk 2077 op mijn lijstje; ik heb gezworen de game pas te spelen als de next-gen versie verscheen. Belofte maakt schuld, I guess…


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.