Ubisoft ziet een huwelijk met Microsoft en/of Sony wel zitten

Ubisoft Franchises

Microsoft kocht recent Bethesda en Activision Blizzard. Ook Sony liet zich niet onbetuigd en ging shoppen. En als we Ubisoft mogen geloven, dan zouden zij ook graag geshopt worden…

Ubisoft is de laatste maanden niet slecht bezig. Denk maar aan het succes van Far Cry 6, For Honor, Rainbow Six Siege/Extraction en Assassin’s Creed Valhalla. Anderzijds zijn er wel een paar twijfelgevallen zoals Skull and Bones, Beyond Good and Evil 2 of Prince of Persia Remake.

En dan zijn er nog die fameuze NFT’s… Ondanks het verzet van Ubisoft-spelers en ontwikkelaars heeft Ubisofts topmanagement besloten om door te gaan met Ubisoft Quartz, een eigen NFT-programma.

Ubisoft is altijd tegen overnames geweest en heeft zich in het verleden terughoudend opgesteld ten aanzien van overname. Door onafhankelijk te blijven zou de studio meer eigen beslissingen kunnen nemen over de ontwikkeling van zijn games. Maar de tijden veranderen…

Nu heeft de CEO van Ubisoft, Yves Guillemot, zijn eerdere standpunt omgedraaid door te zeggen dat Ubisoft open staat voor overname. Zoals verteld door senior analist Daniel Ahmad, beweerde Guillemot tijdens een recente conference call dat Ubisoft elk overnamebod zou bekijken.

Voor de goede orde: Ondanks dat Ubisoft openstaat voor overname, betekent het niet dat grote baas Guillemot de studio nu al wil verkopen. Guillemot wil de financiers geruststellen dat Ubisoft de financiële middelen heeft om onafhankelijk te blijven. Maar moest de vraag komen, dan zou het wel overwogen worden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)