PlatinumGames staat open voor overname, maar stelt voorwaarde

Bayonetta 3

We zijn nog maar 46 dagen in het nieuwe jaar en het gamenieuws heeft nog niet stil gestaan. Vooral qua overnames is het al een interessant jaar geweest.

Eerst kondigde Microsoft aan dat ze een akkoord hebben om mastodont Activision Blizzard over te nemen. Daarna was het Sony’s beurt om Halo-bedenker en huidig ontwikkelaar van Destiny, Bungie, over te nemen. En volgens journalist Geoff Keighley zullen we dit jaar nog meer overnames zien.

PlatinumGames, de ontwikkelaar van Bayonetta en NieR: Automata, heeft tegenover VGC laten weten dat ze niet weigerachtig staan tegenover een overname door een andere partij. Al zal er wel duchtig gepraat worden over de voorwaarden wanneer het zover is.

Zo wenst CEO Atsushi Inaba onafhankelijk te blijven werken zoals Activision Blizzard dat zal doen. Concreet wil hij geen inmenging van bovenaf wat betreft het creatieve proces bij het ontwikkelen van games.

The most important thing for us is to have the freedom to make the games that we want to make. What I hear about the recent acquisitions, I don’t think Microsoft is going to start micromanaging Activision to where they take away all their freedom… So I would not turn anything down, as long as our freedom was still respected.

Deze uitspraken doen mij dan ook vermoeden dat er al gesprekken aan de gang zijn en dat het niet lang zou duren eer PlatinumGames een overname aankondigt…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.