The Gunk verlaat in de lente de exclusiviteit van de Microsoft Store en trekt onder andere naar Steam

The Gunk

Wanneer ik iets over The Gunk lees of schrijf, moet ik automatisch terugdenken aan mijn tijd bij het legendarische GUNK-magazine en -tv. Maar deze verhaal gedreven actiegame heeft daar natuurlijk niks mee te maken.

Deze game, ontwikkeld door Image & Form Games, zag eind 2021 het levenslicht op Xbox-consoles en de Microsoft Store op pc. Aan deze exclusiviteit komt nu een eind, en dat is misschien goed ook.

Want in alle eerlijkheid werd er door Microsoft niet veel aandacht gegeven aan deze best vermakelijke game. Net daarom dat de komst naar Steam en andere online pc-winkels The Gunk extra wind in de zeilen zou kunnen geven. Al is er nog geen exacte datum gegeven door de bedenkers van de Steamworld-games.

Daarnaast maakte de ontwikkelaar bekend dat we een nieuwe update mogen verwachten. Zo wordt er een photo mode toegevoegd waardoor je prachtige in-game plaatsje kan schieten. Daarnaast worden er ook andere talen toegevoegd zoals Japans en Russisch.

Lazlo speelde de game voor ons en schreef er een uitgebreide review over. Hij noemde The Gunk een heerlijk tussendoortje en beloonde de game met een welverdiende 7: “The Gunk is een heerlijk tussendoortje dat weinig nieuws doet, maar desondanks menig hart zal veroveren. Met een charmant hoofdpersonage die een aanstekelijke drang naar avontuur heeft, en een spelwereld die schreeuwt om verkend te worden, is The Gunk een leuke afsluiter voor het jaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.