Het gaat niet goed met CrossfireX, ontwikkelaar geeft toe dat ze het vertrouwen van gamers geschonden hebben

CrossfireX

CrossfireX was al van bij de aankondiging een geval apart. Het multiplayer gedeelte is al jaren enorm populair en wordt ontwikkeld door Smilegate. Maar een singleplayer element ontbrak, maar zou ontwikkeld worden door Remedy, wat de verwachtingen pijlsnel de hoogte in stuwden.

De game lanceerde vorige week, maar de reacties van gamers waren lauw en voor gefrustreerd. In de eerste plaats omdat het lijkt alsof de singleplayer in een drafje werd afgewerkt waardoor er meer haken en ogen aan hangen dan een door mij gebreid dekentje.

Maar het meest bizarre is misschien wel het feit dat de campagne niet speelbaar is via Xbox Game Pass, ondanks het feit dat de game wel beschikbaar werd gemaakt voor deze betalende dienst. Voor een of andere reden, een onvindbare bug, lukt het niet om de singleplayer op te starten.

Daarom heeft de producer van de game nu een uitgebreid statement de wereld ingestuurd waarin hij toegeeft het vertrouwen van de vele gamers geschonden te hebben:

My name is Sooro Boo, or “Mr. Boo” as many refer to me as, and I’m the Executive Producer of CrossfireX. It’s clear that we have inadvertently disappointed many of our players and fans that have stuck with us for a long time. You mean everything to us and I felt that you deserved more than just a simple patch note, which is why I wanted to take this opportunity to personally apologize for the current state of the game.

There will always be bugs and various issues when it comes to video games, but we felt that CrossfireX’s current issues had to do more with the core fundamentals of the game and that it felt like we’ve betrayed the trust of our players. There is simply no excuse for this, which is why I wanted to make a personal apology and explain exactly what the issues are and how we plan to overcome them. We will continue to be transparent and engage with you, our valued players, and hope to regain your trust again.

Het is niet bekend wanneer de verschillende issues opgelost zullen worden, maar het is toch een pijnlijk moment voor zowel Smilegate, Remedy Entertainment én Microsoft. Deze laatste was maar al te fier om te melden dat de game exclusief op Xbox One, Xbox Series X|S en Game Pass zou uitkomen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.