Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 5 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend ga ik sowieso elke minuut die ik vrij heb aan de slag met Horizon Forbidden West zodat ik jullie een mooie review kan afleveren. Tussendoor ga ik zeker ook verder werken aan mijn samurai-pantser tijdens het Fracture: Tenrai-event in Halo Infinite dat loopt tot 7 februari.

Qua series stootte ik per toeval op In from the cold, een spannende actieserie op Netflix. Een voormalige Russische spionne moet haar nieuwe gezinsleven combineren met haar vaardigheden als shapeshifter in de strijd tegen een verraderlijke vijand. Zeker checken!


MrRolfson

Toen ik eerder deze week doorheen de Xbox Game Pass-bibliotheek aan het scrollen was, belande ik instant in een heerlijk nostalgische bui. Ik zag in het aanbod namelijk de geweldige hack ‘n’ slash-game Dante’s Inferno, ontwikkeld door het ondertussen ter ziele gegane Visceral Games. Ik heb me al even geamuseerd met deze game, maar ik gooi me dit weekend met plezier dieper de hel in.

Qua series ben ik helemaal verknocht aan The Book of Boba Fett en kijk vol spanning uit naar de laatste aflevering die volgende woensdag verschijnt. Wat ik dan wel ga kijken, hangt af van de keuze van mijn vriendin. Zij is jarig dit weekend, dus zij mag beslissen wat we kijken.


Frumberto

De greep die League of Legends op mij had, begint stilletje aan terug te komen. Ik weet het, waarom uren steken in deze soms frustrerende moba? Ik heb wel wat vrienden die LoL blijven spelen, dus blijft dat wel leuk om af en toe eens een matchke mee te spelen. Na mijn rage quit steek ik mijn resterende uren in Dynasty Warrior 9 Empires en de game van het moment Vampire Survivors.

De serie van het weekend wordt voor mij Wu-Tang: An American Saga (seizoen 2). Een serie waarvoor we jammer genoeg weer een ander streamplatform moeten raadplegen. De serie is enkel te bekijken op Hulu en volgt de verschillende leden tijdens de vorming van de legendarische hip-hop groep Wu-Tang-Clan. Als fan moet je deze serie zien. Verwacht veel ‘fcks’, ‘btches’ en vette beats!


High_LordWolnir

Na zo’n 55 uur zit mijn geweldige avontuur in NIght City erop. Er resten mij enkel nog wat side quests die ik tussendoor met veel plezier zal spelen. De focus kan nu weer verlegd worden naar andere games. Aangezien Elden Ring binnen 3 weken verschijnt, ga ik mij nu niet meer wagen aan een intensieve singleplayer.

Daarom heb ik mezelf deze week Life is Strange: True Colors Ultimate Edition aangeschaft. Deze editie omvat naast het laatste spel uit de reeks ook de geremasterde versies van de eerste twee spellen. Aangezien ik deze nog nooit gespeeld heb, leek het mij zeker de moeite waard om deze ook te kopen. Het lijken mij de ideale games om de komende drie weken mee te ontspannen. De eerste episode van het eerste spel heeft mij alvast aangenaam weten te verrassen.

Qua series ben ik momenteel op zoek naar iets nieuws. Ik twijfel nog tussen Brot en Midnight Mass. Het zou wel eens die laatste kunnen worden aangezien deze al een tijdje op mijn lijst staat.


RoMa

Hij is er! Hij is er eindelijk! Nummer honderd! De honderdste win in Fall Guys: Ultimate Knockout is een feit, net voor het weekend. Dat zal ik dan maar vieren met een extra potje in de Blunderdome, zeker? Ook wacht ik ongeduldig op m’n Monopoly: Fall Guys. Komaan leverdiensten, zet er wat vitesse achter.

Sinds ik de review key kreeg van Circuit Superstars ben ik toch even verknocht aan deze titel. O zo schattig, o zo uitdagend. “Nog één rondje” kost me al enkele dagen op rij wat slaap.

Het prachtige Alan Wake Remastered is uit, DLC incluis. Laz en ikzelf delen de mening dat dit een absolute topper is. Volgend single player avontuur op de agenda: The Forgotten City. De “Romeinse“ setting en het mysterieuze plot spreken me opnieuw zwaar aan.


auron_sagara

Het weekend wordt gestart met de verderzetting van het fantastische Remnant From the Ashes met mijn vaste co-op partner. We hebben in onze vorige speelsessie de eerste grote baas neergekregen en zitten nu in een labyrinth om onze quest verder te zetten. Persoonlijk is het me eindelijk gelukt om terug aan de slag te gaan met Deathloop. Ik was me zelf wel verplicht de game opnieuw te starten, want had ze teveel tijd tussen gelaten en dat kan je met een game als Deathloop beter niet doen. Ik moet wel toegeven dat mijn tweede speelbeurt me enorm goed doen, want ben tot hiertoe al in staat om 5 van de 8 visionairs af te maken. Ook hier tref ik weer een fantastische game aan.

Ik en mijn vrouw zijn via VRTnu de reeks de Columbus aan het bekijken met Wim Lybaert. Hij neemt telkens een bekende Vlaming mee in zijn bus en via een sjiekenbak (kauwgomautomaat), wordt er beslist naar welk land ze rijden in een tijdspanne van 4 dagen. Meestal wordt de locatie niet gehaald, maar de reis die ze beleven is echt zalig om naar te kijken.

Het is ook nog eens tijd voor een Pixar film, maar dat zal een keuze worden uit vele titels. Raya, Encanto en Onward staan op de lijst, waaruit we een keuze moeten maken. Eindelijk is het ook tijd voor mezelf om aan The Boys te beginnen op Amazon Prime.


Lazlo

De Remastered Collection van Life is Strange lokte me weer naar Arcadia Bay, waar ik helemaal herbeleef waarom ik zo verliefd werd op de serie. Een geweldige soundtrack, goed verhaal en iconische art direction die nog beter tot z’n recht komt in deze nieuwe uitvoering. Komende dagen ga ik volop smullen van deze parel en diens prequel Before the Storm.

Maar eerst tijd voor een filmavondje. Hoewel we Harry Potter nu al twee weken achter ons gelaten hebben, hebben we met vrienden afgesproken voor een kleine bonus: de reünie van de cast die recent uitkwam. Harry Potter-themed eten, een Harry Potter-themed drankje erbij. Een heerlijke manier om het weekend in te zetten, me dunkt.


Yakkoi

Dit weekend staat voornamelijk in het teken van recensiemateriaal. In de loop van de week heb ik de uitbreiding voor Serious Sam Syberian Madness ontvangen, waar ik mijn adrenaline fix voor het weekend uit ga halen. Veel moet ik niet meer doen voor ik het einde bereik, dus kan ik de rest van mijn tijd op een grotere klepper focussen: Dying Light 2.

Het eerste deel was in mijn ogen nog steeds één van de meest vermakelijke open world zombiegames. Of het vervolg na de oversaturatie open world games nog steeds kan overtuigen, dat lees je spoedig op Pragalicious!

Verder moet ik zien of ik nog tijd over hou om een paar potjes Hunt: Showdown te doen en iets dichter te komen bij m’n doelstelling van vijf lvl 50 hunters tegelijk in bezit te hebben. Momenteel heb ik er twee. Ik nader ook het einde van Inscryption, een ongelooflijk kwalitatieve roguelike deckbuilder die de hele tijd twists naar je gooit die het spel volledig van genre en opzet laten veranderen. Een sublieme game die ik iedereen kan aanraden!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.