Sherlock Holmes: Chapter One Story DLC “Beyond A Joke” nu beschikbaar

Gamers die het niet zo hebben voor al dat shootergeweld, hack en slash-gebeuren of andere geweldddadige toestanden, die zullen met Sherlock Holmes: Chapter One zeker aan hun trekken komen.

Mysteries ontrafelen terwijl ze op hun gemakske, maar wel grondig, de omgevingen doorzoeken in de hoop de nodige aanwijzingen aan te treffen, om dan een dader te ontmaskeren. Het heeft zijn charmes.

Het is alleszins een genre waar de mannen en vrouwen van ontwikkelaar Frogwares heel goed in zijn. Zelfs hun ietwat aparte The Sinking City was op dat vlak zeker een aanrader.

Maar bon, de fans van de bekendste Britse speurneus aller tijden, namelijk Sherlock Holmes, krijgen er dus wat extra content bij met deze Beyond a Joke-DLC.

In deze verhaalmissie van meer dan 1 uur moet Sherlock het opnemen tegen een meesterdief die het op de rijke mensen van Cordona gemunt heeft en dat doet met schaamteloos enthousiasme en openlijke spot. De quest wordt geactiveerd door af te luisteren in Grand Saray. De tweede hoofdqueeste (A Gilded Cage) moet zijn voltooid.

De volgende twee geplande verhaalmissies verschijnen begin 2022 en leggen de focus op Sherlocks broer Mycroft en een mysterieuze schaduwfiguur, alleen bekend als M.

Frogwares heeft onlangs ook bevestigd dat de PS4- en Xbox One-versies van het spel nog worden opgepoetst en het team mikt op een release in Q1 2022.

Sherlock Holmes Chapter One is nu uit op PC (Steam, Epic, GOG), PS5, Xbox Series X/S op en later voor PS4 en Xbox One.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)