“Destiny 2’s 30th Anniversary Pack is de perfecte voorbereiding op The Witch Queen”

Wie mij kent weet dat ik in een viertal games honderden uren van mijn leven heb gespendeerd. Naast Guild Wars, Hearthstone en Borderlands is de Destiny-franchise één van die vaste go-to’s in het weelderige gamelandschap.

De laatste uitbreiding voor Destiny 2 verscheen ruim een jaar geleden onder de vorm van Beyond Light. Persoonlijk was ik geen grote fan van de uitbreiding en dat verklaart wellicht ook de luttele uurtjes die ik sindsdien in de game investeerde. Gevolg; Bibi is out of touch met de game en dat vlak voor de grote The Witch Queen-uitbreiding die er in februari aankomt. Gelukkig komt Bungie met een leuk event op de proppen dat de vlam misschien weer doet aanwakkeren onder de vorm van de Bungie 30th Annyiversay Pack.

Happy Birthday Bungie

Want de ontwikkelaar achter de franchise, Bungie, is 30 jaar oud. De ontwikkelstudio ontstond in 1991, maar kwam pas echt in 2001 van de grond met Halo: Combat Evolved. Sindsdien werkte de ontwikkelaar op een handvol andere Halo-games waarna het in 2014 de focus naar Destiny bijstelde. De franchise kan zo’n zeven jaar na zijn ontstaan terugblikken op een bewogen periode (waarin Activision even het schip kaapte), maar al bij al een succesverhaal met een wereldwijd verspreid leger aan fans.

Return of the Gjallarhorn

Bungie maakte handig gebruik van zijn verzameling aan assets die het over de voorbije dertig jaar wist samen te stellen. Het gevolg is dat enkele unieke stukken uit verleden terugkomen naar de game. Zo wordt de Gjallarhorn (!!!) terug in de huidige spelwereld toegevoegd. De exotic Rocket Launcher is een all-time favourite in de Destiny-community vanwege zijn extreme vuurkracht en übercoole looks. Ook werd een catalyst toegevoegd aan het wapen die het mogelijk maakt de Gjallarhorn nog beter te maken.

Fun fact: sinds kort kun je (mits ze niet uitverkocht zijn) een Nerf-versie van de Gjallarhorn in huis halen in de Bungie Store.

Hallo Halo…

Maar daar eindigt het niet; enkele wapens uit de Halo-franchise werden ook toegevoegd. Guardians die ooit Halo speelden zullen zonder twijfelen enkele wapens herkennen uit de game. Je herkent de wapens aan het gloednieuwe embleem op het wapenicoon in jouw inventory. Als kers op de taart werd ook een gloednieuwe exotic quest toegevoegd aan de game die jou de Forerunner kan opleveren; een exotic sidearm. De Forerunner is een overduidelijk eerbetoon aan de Halo: Combat Evolved Magnum, één van de meest populaire wapens uit de videogame-geschiedenis.

Verse activities

Hoewel quasi iedereen kan meegenieten van het verjaardagfeestje, kunnen spelers voor zo’n 25 euro de Anniversary Pack in huis halen. Deze pack voorziet jou meteen van een hippe Bungie Streetwear Armor Ornament Set en toegang tot de Grasp of Avarice Dungeon. Die laatste is enkel toegankelijk voor eigenaars van de pack en leveren de overwinnaars van de Dungeon heel wat lekkers op (waaronder de Gjallarhorn). De Dungeon zelf kun je samen met twee andere spelers doorworstelen en is een combinatie van de typische Strike, gecombineerd met de meer complexe activiteiten uit een Raid. Grasp of Avarice is daarbij geïnspireerd op de beroemde Cosmodrome ‘loot cave’; een grot waar vijanden tot in het oneindige bleven spawnen en bergen loot opleverden.

Guardians die die 25 euro liever aan een extra kerstkadootje uitgeven, niet getreurd! De leukste (en meest verslavende) activiteit in dit verjaardagsfeestje is voor iedereen beschikbaar: Dares of Eternity! In Dares of Eternity leiden Xûr en zijn sterrenhengst ons doorheen een soort van televisieshow waarbij we enkele waves aan vijanden moeten zien te doorstaan. Welke soort vijanden we voorgeschoteld krijgen, hangt af van het Wheel of Fortune. Vervolgens vecht je je een weg doorheen verschillende waves aan Fallen, Cabal, Hive op zoek naar de hoogste score. Hoe hoger de score, hoe leuker de beloning. Opnieuw werd een nieuwe rank en sociale zone in het leven geroepen om de beleving dat tikkeltje échter en verslavender te maken.

Schattensleutels

Dares of Eternity levert daarbij trouwens Treasure Keys op; sleutels die je in de nieuwe sociale zone kan gebruiken om schatkisten te openen. Enkele van die schatkisten leveren random loot op, terwijl nog andere kisten dan weer exclusieve armor-ornamenten opleveren die echte verzamelaars wel moeten bezitten. De introductie van de Daily Starhorse Bounty (die een Paraversal Haul oplevert, een pakketje met random loot) werkt dat verslavende aspect alleen maar in de hand.

Destiny 2: 30th Anniversary Pack is een leuke extra waarmee fans van de franchise heel wat plezier zullen beleven. Zo zijn de terugkeer van de Gjallarhorn en de nostalgische trip in de Grasp of Avarice Dungeon alleen al reden genoeg om de Pack in huis te halen. Spelers die gratis willen genieten van het feestje kunnen dat ook met de Dares of Eternity-activiteit. Een spectaculaire update is het niet; al is het een geniale zet om spelers voor te bereiden op de nieuwe The Witch Queen-uitbreiding en zo terug het vlammetje voor de game aan te wakkeren.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.