Chinese gigant Tencent neemt nu ook Turtle Rock Studios over

De drang om studio’s over te nemen moet in het bloed zitten bij Tencent. De Chinese gigant heeft wederom een studio overgenomen, namelijk het Amerikaanse Turtle Rock Studios.

Twee maanden geleden brachten we jullie nog het nieuws dat het Chinese bedrijf Tencent geïnvesteerd had in de Japanse studio FromSoftware. Nu richten ze zich naar de Amerikaanse markt, want het is hun gelukt om Turtle Rock Studios over te nemen.

Turtle Rock Studios kennen we natuurlijk van het onlangs verschenen Back 4 Blood, de opvolger van het succesvolle Left 4 Dead. De kans is groot dat er niet veel mensen dit weten, maar ze stonden ook garant voor enkele Counter-Strike games. De ontwikkelaar maakte ook nog Evolve, dat als game flopte.

Ondanks dat Turtle Rock Studios voor 100% in handen is van Tencent, zal de studio zonder problemen het dagelijkse werk kunnen uitvoeren. Back 4 Blood, dat door Warner Bros. Games werd uitgegeven, zouden hier ook geen gevolgen van hebben.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.