EA wil een ‘connected Battlefield-universum’ creëren

Battlefield 2042 Hazard Zone

De launch van Battlefield 2042 was niet helemaal top. Maar door het snel introduceren van een tweetal patches, en binnenkort een derde, is er beterschap op komst. Bovendien is EA best ambitieus wat betreft hun online shooter.

Zo laat de studio weten dat het plannen heeft om een connected universum te creëren. Hiermee wil het Call of Duty achterna dat naast zijn jaarlijkse shooter ook Warzone heeft en een mobiele versie.

Hiervoor heeft het Respawn frontman en mede-oprichter Vince Zampella (Titanfall en Apex Legends) aangesteld die nu verantwoordelijk is voor de Battlefield-franchise. Zampella beziet dit als een “en”-strategie. Battlefield 2042 zal blijven groeien, en EA zal nieuwe ervaringen en bedrijfsmodellen onderzoeken om toe te voegen aan de Battlefield-funderingen.

Hij wordt hier bijgestaan door Halo-medebedenker Marcus Lehto waarmee hij dus gaat samenwerken aan nieuwe “ervaringen” in het Battlefield-universum.

Nu het wat minder gaat voor Call of Duty lijkt voor EA het moment aangebroken om eens door te duwen met Battlefield.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)