Wiens schuld is het dat Call of Duty: Vanguard voor geen meter verkoopt?

Wat is er aan de hand met Call of Duty, en in het bijzonder de nieuwste telg uit de reeks, namelijk Vanguard. Het spel verkoopt voor geen meter, had de slechtste launch ooit uit de reeks en geraakt maar niet van de grond. Tijd voor een onderzoek naar de oorzaak hiervan.

Het ontging ook business website Gamesindustry niet dat er dit jaar iets vreemds aan de hand was met Call of Duty: Vanguard. Reden genoeg om hun analisten aan het werk te zetten. En dat leverde resultaat op. Er zijn inderdaad heel wat redenen waarom de game het minder doet dan de voorbije jaren, en een van de voornaamste is de concurrentie uit eigen stal…

Ze ondervroegen hiervoor in samenwerking met andere partijen zowel gamers uit de UK als uit de USA.

Maar liefst 55% van de ondervraagden zei dat ze het druk hadden met het spelen van andere games. 34% gaf aan dat ze in het verleden te veel Call of Duty hadden gespeeld. Anderen werden afgeschrikt door de recensies of de WOII-setting die volgens sommigen te algemeen zou zijn.

14% zei ook dat ze perfect tevreden waren met Call of Duty: Warzone. Waarom zou je immers Call of Duty kopen, als je het ook gratis kan spelen?

Ook gaf 11% aan dat ze uitkeken naar een andere game waaronder Battlefield 2042 en Halo Infinite, waarvan ook hier de multiplayer gratis is.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)