Rainbow Six Extraction gaat goud en verschijnt op 20 januari

Rainbow Six Extraction heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Een releasedatum die veranderd is niet meer vreemd in deze tijd, maar de reactie van het publiek toen de game werd aangekondigd, daar had Ubisoft waarschijnlijk niet op gerekend. Rainbow Six Extraction is in elk geval goud gegaan en verschijnt zonder fout op 20 januari 2022.

Rainbow Six Siege is voor mij persoonlijk één van de beste shooters van de afgelopen jaren. Daarom was ik ook stomverbaasd toen Ubisoft Rainbow Six Extraction aankondigde. Vooral omdat het uit het niets kwam, en ook omdat een aantal van de operators uit Siege hun debuut maken in Extraction, heel verwarrend.

Het zal mogelijk zijn om een team te vormen van maximum 3 spelers en je zal het niet moeten opnemen tegen andere spelers, maar tegen computergestuurde Aliens. Dat is al een grote verandering tegenover zijn voorganger Siege. Het is dus een PvE-game in plaats van een PvP-game.

Je zal in deze nieuwe game tactisch te werk moeten gaan met de 18 operators van Team Rainbow die speelbaar waren in Siege. Ieder personage beschikt over zijn unieke eigenschappen en gadgets. Je kan muren slopen, camera’s gebruiken en zoals bij elk tactisch plan is een goeie voorbereiding het verschil tussen leven en dood.

Rainbow Six Extraction is speelbaar vanaf 20 januari 2022 op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC en Google Stadia. De gewone editie van de game zou bij release €39,99 kosten, wil je echter voor de Deluxe Edition gaan dan betaal je €49,99 en krijg je drie exclusieve bonus packs.

Wie de game op PS4 of Xbox One koopt, krijgt de next gen-versie er gratis bovenop. Ook bevat de game een Buddy Pass, waarmee je twee vrienden voor een periode van twee weken gratis kan laten meespelen.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.