Drie op de vijf gamers vinden dat gamen hun geestelijke gezondheid verbetert

Xbox Cloud Gaming PC

Er zijn reeds heel wat studies gebeurd rond gaming en de effecten van gaming op de gamers. Maar in deze kan ik me persoonlijk wel vinden.

Door corona kunnen we minder buiten en hebben we minder contact met onze vrienden. Maar dankzij gaming zijn we altijd online verbonden met onze vrienden en kunnen we samen gamen en kletsen. Zonder dat we hiervoor uit ons kot moeten.

Wanneer je een slechte dag op het werk hebt, of gewoon een baaldag, dan is er niets plezanters dan andere werelden, virtuele werelden, op te zoeken en het ‘echte’ leven even opzij te zetten. Gewoon me lekker even afsluiten van de dagelijkse miserie en wat los gaan in mijn favoriete games.

Het helpt mij vaak om stress of slechte momenten van me af te zetten. Maar ik ben blijkbaar niet de enige die zich na een potje gamen beter voelt zo blijkt…

Uit het Opinium-rapport Mental Health and Gaming blijkt dat ongeveer drie op de vijf mensen die gamen, aangeven dat games hun geestelijke gezondheid bevorderen. Toen in het onderzoek aan de 1361 ondervraagden werd gevraagd hoe zij hun geestelijke gezondheid zouden beoordelen op een schaal van één tot tien, gaven degenen die meer uren per week games speelden aan dat zij een betere geestelijke gezondheid hadden.

48% van de spelers zei dat ze denken dat gamen helpt om stress te verminderen, terwijl 47% zei dat ze gamen gebruiken om te ontsnappen uit het echte leven. Mensen met de laagste geestelijke gezondheid op de schaal gaven vaker aan dat ze games direct gebruikten om te ontsnappen.

En wat voor games spelen die mensen dan? Wel eerst en vooral shooters, goed voor 42 procent. Er zijn er momenteel heel wat op de markt, en het is nog steeds het populairste genre. Actie- en avonturenspellen waren goed voor een twee plaats met 39 procent.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)