Exit Bobby Kotick in de maak? Topman Activision vertrekt als verandering uitblijft

Boby Kotick Activision Blizzard

De CEO van Activion Blizzard overweegt af te treden als het hem niet lukt de bedrijfscultuur binnen het bedrijf te veranderen. Kotick zou dit afgelopen vrijdag in een meeting met leidinggevenden binnen het bedrijf hebben gemeld.

De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldt dat er tijdens een vergadering met het topbestuur van Activision Blizzard gezegd zou zijn dat CEO Bobby Kotick “overweegt het bedrijf te verlaten” als het wangedrag niet snel opgelost wordt.

Verschillende werknemers eisten eerder al het ontslag van de topman, vanwege de problemen. Een petitie om Kotick weg te krijgen werd door 1700 van de 10.000 werknemers ondertekend. Ook legden zo’n 150 medewerkers vanwege de kwestie eerder al het werk neer.

Zal Bobby het tij nog kunnen keren?

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.