Krijgen we binnenkort de eerste film van Hideo Kojima te zien?

Kojima Productions, de ontwikkelaar van Death Stranding, heeft vandaag laten weten dat ze een nieuwe divisie hebben opgericht die de focus zal leggen op film, TV en muziek. Zien we binnenkort Hideo Kojima als filmregisseur aan het werk?

Hideo Kojima is ongetwijfeld één van de grootste namen in de gaming industrie. Hij is de grote man achter Metal Gear Solid, Silent Hill en Death Stranding. Zijn liefde voor film en muziek heeft Kojima nooit onder stoelen of banken gestoken. Dit komt duidelijk tot uiting in Death Stranding, waar vele cutscenes in de game zitten en we mogen genieten van een prachtige soundtrack.

De nieuwe divisie zal gevestigd zijn in Los Angeles en wordt geleid door Riley Russell, die bijna 30 jaar actief was bij Sony Interactive Entertainment als Chief Legal Officer en Vice President of Business Affairs. “De nieuwe divisie krijgt de taak om samen te werken met creatieve en getalenteerde professionals in de televisie-, film- en muziekindustrie, maar ook in de meer bekende gaming industrie’ aldus Russel in een interview met Gamesindustrie.biz.

Voorlopig zijn er nog geen projecten aangekondigd. Wel zijn er volop speculaties over een volgende game van Kojima Productions. Eerder liet acteur (en tevens hoofdrolspeler in Death Stranding) Norman Reedus al weten dat er onderhandelingen lopen over Death Stranding 2. En eerder dit jaar doken er geruchten op dat de volgende game van Kojima Productions zomaar eens een Microsoft exclusive zou kunnen zijn. Hoe dan ook mogen we in de toekomst nog veel werk van Hideo Kojima verwachten. En daar kan een mens niet rouwig om zijn.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.