Succesvolste lancering van Forza Horizon 5 in de geschiedenis van Xbox

Sinds de lancering van de Game Pass is het voor Microsoft terug de goede richting aan het opgaan. De release van hun eerste echte next-gen titel Forza Horizon 5 bewijst dat dit succes geen toevalstreffer is.

Amper een week na de release van Forza Horizon 5, laat Microsoft met trots weten dat het spelersaantal van hun racegame al meer dan 10 miljoen telt. Iemand van onze crew zou onmiddellijk het woord “waanzin” gebruiken als hij deze cijfers zou zien.

Als we even terug in de tijd gaan richting de release van Forza Horizon 3, dan had deze game ongeveer twee jaar nodig om aan 10 miljoen spelers te geraken, en Forza Horizon 4 deed er dan weer 9 maanden over. Dat Forza Horizon 5 deze cijfers makkelijk kan halen heeft natuurlijk te maken dat dit een ongelooflijk goede game is.

De verschillende manieren die Xbox gebruikt om zijn gamers te bereiken heeft hier ook een enorm aandeel in . Console, pc, cloud en het paradepaardje Game Pass zijn de verschillende mogelijkheden en deze aanpak van Microsoft om Xbox games toegankelijker te maken is duidelijk een succesformule.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.