Valve stelt leveringen van de Steam Deck uit tot volgend jaar

Steam Deck Doom Eternal

Het was een donderslag bij heldere hemel toen Valve enkele maanden geleden de Steam Deck aankondigde. De belofte van een draagbare PC deed heel wat gamers watertanden, waardoor de pre-orders de deur uit vlogen.

De eerste lading Steam Decks zouden in december de deur uitgaan, waardoor heel wat gamers dit jaar nog hun handen konden zetten aan de grote handheld.

Helaas zal dat feestje niet doorgaan, want Valve heeft in een blogpost laten weten dat de leveringen van de Steam Deck met twee à drie maanden opgeschoven worden. Hierdoor zal de handheld ten vroegste in februari uitgeleverd worden.

“Based on our updated build estimates, Steam Deck will start shipping to customers February 2022. This will be the new start date of the reservation queue—all reservation holders keep their place in line but dates will shift back accordingly. Reservation date estimates will be updated shortly after this announcement.”

Hopelijk is dit slechts een kleine kink in de kabel en is dit geen voorbode van een hele hetze rond de Steam Deck…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.