Ja, de Steam Deck is écht een grote handheld vergeleken met andere consoles

Steam Deck Doom Eternal

Toen de Steam Deck werd aangekondigd, was ik meteen enorm enthousiast. Hoe cool was het dat Valve erin geslaagd was om een gaming PC, met medium specs weliswaar, in de vormfactor van de Nintendo Switch te steken?

Enkele weken later heb ik ondertussen ook al enige bedenkingen gekregen. Hoe gaan toekomstige games, over 2 jaar bijvoorbeeld, draaien op deze draagbare PC? Want onderdelen upgraden is niet mogelijk.

En hoe groot en zwaar is dit ding nu écht? Op basis van de specificaties kan je jezelf wel iets inbeelden, maar fysieke vergelijkingen waren er tot op de dag van vandaag niet. Tot nu.

Journalisten van The Verge en Giant Bomb hebben hands-on tijd gehad met de Steam Deck en hebben van het moment gebruik gemaakt om enkele andere handheldconsoles mee te nemen. Op die manier krijgen we een goed idee van hoe groot én dik de Steam Deck écht is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.