Scalpers bieden Valves Steam Deck tegen zotte prijzen aan op eBay

Steam Deck

Yep, het is weer van dat… Net zoals bij de PlayStation 5, Series X/S en Nvidia’s nieuwste videokaarten zullen we weer moeten vechten, of (te) veel betalen om Valves nieuwste speeltje in huis te halen. Idem trouwens voor Nintendo’s OLED Switch.

Nochtans had Valve een heleboel anti-scalpermaatregelen bedacht en in voege gesteld om te voorkomen dat het fenomeen ook hier voet aan de grond zou krijgen. Maar die hebben dus allemaal grandioos gefaald…

Om de verkoop tegen te gaan, rekent Valve een “reserveer nu”-tarief van 5 euro pond, en kunnen alleen mensen die vóór 20 juni 2021 iets op Steam hebben gekocht de console pre-orderen tijdens de eerste 48 uur dat hij beschikbaar is. Bovendien moet je Steam-account zelf ook 48 uur oud zijn.

Op eBay bieden scalpers die Steam Decks hebben voorbesteld deze al aan tegen het dubbele en/of driedubbele van de prijs. Maar waarom zou je er reeds eentje op eBay reserveren/kopen als je nog meer dan een jaar moet wachten op het Deck zelf?

Het ding zelf is pas verkrijgbaar in Q1/2022 voor de gewone 64GB-versie. Wil je de zwaardere versies, dan zal je moeten wachten tot Q2/2022 of zelfs Q3/2022.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)