Forza Horizon 5 drie keer populairder dan vorige editie

Forza Horizon 5

Yep, ik amuseer me nog steeds rot met de fantastische arcaderacer Forza Horizon 5. De game is meer van hetzelfde, maar dan groter en mooier.

En ik ben blijkbaar niet de enige, want Xbox-opperhoofd Phil Spencer heeft via Twitter laten weten dat de kaap van 4,5 miljoen gamers werd overschreden. Hiermee kent Forza Horizon 5 de meest succesvolle launch ooit als een Xbox first party game. Bovendien is de game op dit moment drie keer zo populair als zijn voorganger: Forza Horizon 4.

Indrukwekkende cijfers, zeker het laatste. Maar dat gigantische verschil is best wel makkelijk te verklaren.

In de eerste plaats is de game speelbaar op Xbox One, Xbox One X, Xbox One S, Xbox Series X, Xbox Series S, via de cloud op je mobiele toestellen én PC. Dat zijn zes consoles én heel wat smartphones én PC. Een erg brede afzetmarkt als je het mij vraagt.

Daarnaast is de game ook van bij launch beschikbaar op Xbox Game Pass. Exacte cijfers zijn er niet van hoeveel mensen er een abonnement hebben op deze dienst. Maar ik kan me goed voorstellen dat héél veel gamers toch even die nieuwe Forza Horizon willen uitstellen. Op Steam speelden ‘slechts’ 70.000 gamers de game tot hier toe.

Dit neemt uiteraard niks weg aan het succes van de game, maar beide elementen zetten het grote verschil tegenover nummer 4 in een beter perspectief.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.