Blizzard schuift releases Diablo IV en Overwatch 2 opnieuw achteruit

Diablo 4

Het gaat Blizzard de laatste maanden echt niet voor de wind. Het bedrijf gaat gebukt onder de schandalen rond een giftige bedrijfscultuur waarin (seksuele) intimidatie gedoogd werd.

Hierin heeft het bedrijf al heel wat stappen ondernomen om dit nooit meer te laten gebeuren, maar blijkbaar heeft heel deze situatie ook een impact op de ontwikkeling van aankomende games.

Tijdens een presentatie van de kwartaalcijfers heeft Blizzard te kennen gegeven dat de geplande releases van Diablo IV en Overwacht 2 intern zijn achteruitgeschoven. Hoewel er nog geen exacte releasedatum bekend gemaakt werd, wordt er tijdens het ontwikkelproces altijd een bepaalde datum voor ogen gehouden. Het is niet bekend of deze nieuwe interne streefdatum nog steeds ergens in 2022 ligt. In februari van dit jaar werd de release van beide games al eens uitgesteld.

Volgens Blizzard geeft dit uitstel de ontwikkelaars meer ademruimte en zou ook voor post-launch content een positief effect moeten hebben. Daarnaast was er bij beide games een wissel van leidinggevenden, iets wat sowieso ook impact heeft op het ontwikkelproces en visie van beide games.

Bovendien zet dit nieuws het uitstellen van BlizzCon begin volgend jaar ook in een nieuw daglicht. Beide zaken hebben volgens mij dan ook direct verband met elkaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.