Squid Game-kloon Crab Game klimt in Twitch-hitlijsten

Crab Game

De controversiële Koreaanse reeks Squid Game zorgde de voorbije weken voor heel wat ophef. Niet moeilijk dus dat heel wat spelletjesmakers daar graag een graantje van willen meepakken. Een van die klonen schiet momenteel als een raket de hoogte in op Twitch.

We hebben het dan over Crab Game, momenteel een absolute hit op Steam en een van de meest bekeken games op Twitch. Met maar liefst 12539 positieve reviews tot op heden, speelt de game handig in op de hype rond Squid Game.

Hoewel het geen exacte kopie van de serie is, recreëert het een aantal kinderspelletjes in dezelfde vorm als die in de reeks om samen met vrienden te spelen.

Blijkbaar houdt de maker ook wel van humor. Hij zegt namelijk zelf: “Definitely not based on any online streaming pop culture korean tv shows, as that would get me in legal trouble, so we’re certainly not doing that.

Probeer het dus eens uit want het is gratis.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)