Blizzard annuleert BlizzConline van volgend jaar

Wat de (digitale) Blizzard-hoogmis had moeten worden, draait uit op een grote teleurstelling van de vele fans. Blizzard strekt namelijk een streep door de online editie van BlizzCon dat volgend jaar in februari had moeten plaatsvinden.

Blizzard is namelijk van plan om de opzet van het hele BlizzCon-gebeuren tegen het licht te houden en waar nodig aanpassingen te doen. Ze willen het evenement veilig en inclusief laten doorgaan om zo futureproof te zijn.

Verder geeft Blizzard nog mee dat het organiseren van dergelijk groot event heel wat energie en tijd vraagt van de medewerkers. En die tijd en energie wil Blizzard voorbehouden voor de ontwikkeling van hun games zoals Diablo IV.

Tussen de lijnen door lees je natuurlijk ook dat Blizzard het op dit moment nog niet aan durft om grote evenementen te organiseren. Dit omdat het bedrijf nog steeds onder het vergrootglas wordt gehouden door aantijgingen én bewijzen van seksuele intimidatie en machtsmisbruik. Recent werden nog 20 medewerkers ontslagen.

Blizzard zegt zelf meer info te delen in de toekomst over hoe en wanneer de volgende BlizzCon zal plaatsvinden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.