Activision ontslaat 20 medewerkers op staande voet, evenveel krijgen sanctie

Activision Blizzard

Het blijven woelige tijden voor uitgever/ontwikkelaar Activision. De storm rondom pestgedrag en seksuele intimidatie blijft het bedrijf achtervolgen. Eerder schikte Activision al met 18 miljoen voor een aanklacht, maar het blijft stormen binnen het bedrijf dat zijn thuisbasis heeft in Santa Monica, Californië.

Nu heeft Activision nog verdere stappen ondernomen om de rust te laten terugkeren binnen het bedrijf. Volgens berichtgeving van The Financial Times heeft het bedrijf na een intern onderzoek meer dan 20 medewerkers ontslagen nadat bleek dat ze zich schuldig hadden gemaakt aan (seksuele) intimidatie.

Nog eens zoveel mensen kregen bovendien een sanctie en zullen zich aan bepaalde voorwaarden moeten houden om aan de slag te mogen blijven. Activision heeft niet bekend gemaakt wat deze voorwaarden zijn.

Verder heeft Fran Townsend, Vice President Corporate Affairs, heeft in een statement op de website van Activision gezegd dat het bedrijf zich zal blijven inzetten tegen alle soorten van intimidatie en discriminatie en roept medewerkers op om deze gevallen te blijven melden. Bovendien wordt het Ethics & Compliance Team uitgebreid met negentien personen om zo meer bereikbaar te zijn voor het personeel.

We are committed to making meaningful and positive change, and this is just the start. We will be sharing additional updates in the coming weeks and months. We know there is always more work to do. We are committed to continuing that work.

Fran Townsend, Vice President Corporate Affairs

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.