fbpx

Activision treft schikking van 18 miljoen dollar voor aanklacht rond seksuele intimidatie

Activision Blizzard

2021 is al een bewogen jaar geweest voor Activision. Niet alleen omdat het nog steeds moeilijk werken is door de geldende coronamaatregelen, maar vooral omdat enkele maanden geleden een figuurlijke bom barstte binnenin het bedrijf.

Het bedrijf kreeg verschillende aanklachten rond de oren voor zeer ernstige seksuele intimidaties en vrouwonvriendelijke werkomstandigheden op de werkvloer.

Een van de aanklachten was afkomstig van de US Equal Employment Opportunity Commission. Voor deze aanklacht is Activision nu tot een overeenkomst gekomen met deze commissie.

Activision gaat akkoord om 18 miljoen dollar te betalen. Dit bedrag wordt ondergebracht in een fonds waaruit getroffen werknemers een schadevergoeding kunnen krijgen. Wanneer er na een bepaalde tijd nog geld over blijft, zal dit saldo geschonken worden aan goede doelen die gelijkheid op de werkvloer nastreven en rechten van vrouwen verdedigen.

Deze regeling moet nog wel goedgekeurd worden door de rechtbank.

Hiermee is de kous niet af voor Activision, want er loopt onder andere nog een rechtszaak die aangespannen werd door de staat Californië.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Activision treft schikking van 18 miljoen dollar voor aanklacht rond seksuele intimidatie'

  1. Benieuwd of de verkoopcijfers van Diablo II: Resurrected of COD V klappen gaan krijgen … Zag op Twitter al reacties in de trant van: “is niet mijn probleem wat daar is gebeurd”.

Reacties zijn gesloten.

%d