Super Nintendo World Japan krijgt in 2024 een Donkey Kong-gebied

Super Nintendo World Universal Japan

Begin augustus verschenen er plotseling foto’s op Twitter waaruit bleek dat er naarstig gewerkt werd naast het vorig jaar geopende Super Nintendo World in Universal Studios Japan.

Een officiële aankondiging bleef uit, tot vandaag. Want Nintendo heeft op hun Japanse website bevestigd dat Super Nintendo World zal uitgebreid worden. Waar het eerste gebied draaide rond hét icoon van Nintendo zal het tweede aanpalende gebied in het teken staan van Mario’s eerste vijand: Donkey Kong.

I am very happy to be able to make the world of Donkey Kong a reality following the world of Mario. I am looking forward to creating a thrilling Donkey Kong experience with the amazing team at Universal. It will take some time until it is completed, but it will be a unique area for not only people who are familiar with Donkey Kong games, but for all guests.

Shigeru Miyamoto

Het Donkey Kong-gebied, dat gethematiseerd zal worden als sfeervolle jungle, zal onder andere een achtbaan verschijnen. Welk type dit wordt en of dit een familiecoaster wordt, werd nog niet bekend gemaakt. Al lijkt het wel een indoor coaster te worden, als we mogen afgaan op de concept art hieronder.

Verder zullen er ook interactieve elementen in het gebied gebouwd worden en uiteraard ook de nodige eetgelegenheden en winkeltjes met exclusieve merchandise.

Het Donkey Kong-gebied zal net zoals het eerste Mario-gebied in nauwe samenwerking met Nintendo gebouwd worden. De geplande opening staat momenteel op 2024.

Of en wanneer dit gebied ook naar andere Universal parken komt, is niet bekend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.