“Universal en Nintendo zijn begonnen met de bouw van een Donkey Kong-gebied in Super Nintendo World”

Super Nintendo World Universal Japan

Na de nodige vertraging bij de bouw en opening van Super Nintendo World in Universal Studios Japan, lijkt het erop dat er op dit moment al gebouwd aan een uitbreiding van het gebied.

Sinds de aankondiging doen er hardnekkige geruchten de ronde dat Nintendo en Universal het Mario-gebied willen uitbreiden met een gebied dat draait rond Donkey Kong en zijn familie. Een mysterieuze gesloten deur in het Mario-gebied deed deze geruchten aanwakkeren. Volgens andere geruchten zal er in het Donkey Kong-gebied een rollercoaster verschijnen.

De mysterieuze deur, die opvallend genoeg gebruik maakt van Donkey Kong-assets.
Photo by Sam Byford / The Verge

En nu zijn er op sociale media luchtfoto’s verschenen waaruit blijkt dat er achter het Super Mario-gebied gewerkt wordt aan een nieuw gebied. Dit gebied grenst aan de kant waar bovenstaande deur ligt, dus de rekening lijkt dan ook snel gemaakt.

Nintendo en Universal hebben de geruchten niet bevestigd, of ontkent. Universal staat erom bekend om werken aan nieuwe gebieden of attracties lang te ontkennen, ook al zijn de werken bijna voltooid.

Of dit Donkey Kong-gebied in 2025 meteen aanwezig zal zijn bij de opening van Super Mario World in Hollywood, is dus ook niet bekend.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.