Chernobylite nu ook beschikbaar op consoles

Chernobylite

Na een meer dan succesvolle launch op pc, kunnen nu ook consolegamers aan de slag met deze veelzijdige survival-RPG op zowel PlayStation als Xbox.

Wij waren in onze review alvast enthousiast over deze titel. Niet alleen omdat Kevin en ik zelf in Chzernobyl en Prypiat zijn geweest een aantal jaar geleden, maar ook omdat de game toch wel een sterke Fallout-vibe in zich heeft.

Onze conclusie toen luidde als volgt: Chernobylite is een absolute aanrader voor iedereen die fan is van games met een post-apocalyptisch tintje. De game ademt bakken sfeer uit, is audiovisueel dik in orde en de omgeving nodigt uit om verkend te worden. Als je reikhalzend uitkijkt naar titels als S.T.A.L.K.E.R. 2 of Fallout 5 (komt die ooit?) dan is Chernobylite dé game die momenteel het dichtst in de buurt komt.

Het is zeker geen triple A-titel want het spel heeft zo zijn gebreken. Hadden de makers wat meer tijd, energie en geld gestoken in dit project dan had de game zeker meegekund met de Metro-series. De invloed uit die reeks, en zeker Fallout 4, is overduidelijk aanwezig. Maar dankzij de manier waarop The Farm 51 de omgeving in beeld heeft gebracht, de intrigerende verhaallijn en het feit dat er heel wat te beleven valt, is Chernobylite een meer dan aangename titel om aan je pc-collectie toe te voegen. Toch kan ik me echter niet van de indruk ontdoen, en ik val in herhaling, dat Chernobylite zoveel meer had kunnen zijn.

En misschien heeft de studio ondertussen wel de tijd genomen om links en rechts wat aanpassingen door te voeren zodat de consoleversie nog beter is. Hieronder alvast de launch trailer.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)