Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 42)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Een nieuw weekend om te bekomen van mijn eerste werkweek na mijn vakantie op Lanzarote, dat roept om gaming! Om te beginnen sowieso mijn challenges halen in The Haunting, het Halloween-event in Call of Duty Warzone/Cold War. Iets wat ik als loothoer absoluut niet kan en mag negeren. Daarna nog wat losse eindjes afwerken in Far Cry 6 en wat Back 4 Blood spelen (gratis in Xbox Game Pass). Ik wil wel eens zien hoe plezant deze zombieknaller is.

Wat series betreft heb ik een dikke aanrader voor jullie, namelijk de Koreaanse serie My Name op Netflix. Niet zo hard als Squid Game maar een absolute aanrader als je fan bent van straffe actieseries. Geef deze zeker een kans want voor je het weet heeft de 8 afleveringen tellende serie je in zijn dodelijke houdgreep!


MrRolfson

Eindelijk weekend na een enorm drukke week waarin eigenlijk best weinig plaats was om even op mijn gemak te gamen. Meer dan enkel een paar snelle potjes Fortnite, level 100 werd al netjes gerond in het nieuws seizoen, en een AAA-game waarover ik nog niks mag zeggen, stonden op het menu. Daarom ga ik mij dit weekend verder verdiepen in die laatst genoemde game waarin ik met een bende ongeregeld het universum moet zien te redden. Weeral…

Verder staat er een Halloweenwandeling op het menu, samen met de kinderen. Iets waar ze al een hele week naar uitkijken en mijn dochter zelfs een hele outfit heeft geknutseld. Gelukkig heb ik voor mijn zoon en ik ook coole maskers op de kop kunnen tikken, dus dat wordt gezellig!


Lazlo

Komende dagen zal ik behoorlijk weinig tijd vertoeven achter een scherm. Eén van mijn beste vrienden stapt binnenkort in het huwelijksbootje, dus traditie gebiedt ons om nog een laatste keer serieus het beest uit te hangen tijdens een vrijgezellenweekend.

Als ik de komende dagen heelhuids doorkom, heb ik zondag misschien nog wel de tijd voor enkele potjes Age of Empires IV. Mocht rechtop achter m’n pc zitten een te grote uitdaging blijken voor m’n katerige zelve, dan kan ik nog steeds terugvallen op wat wedstrijdjes NBA 2K22 vanuit m’n luie zetel. We zien wel…


Dsan

Mijn dochter komt dit weekend op bezoek en in die papaweekends wordt er dan ook enkel in de late uurtjes gespeeld. Wanneer mijn co-op maatje dan nog online is, gaan we samen ongetwijfeld nog duizenden zombies neermaaien in Back 4 Blood. Die game doet mij eigenlijk bitter weinig (hoe generiek kan een game zijn?), maar samen met een maat is die lompe actie nog best vermakelijk.

Voorts staan er ook een paar horrorgames op het programma. Ik heb zonet een code ontvangen voor House of Ashes, het nieuwste deel in de Dark Pictures Anthology, en ben benieuwd of dit deel mij meer kan bekoren dan de vorige twee. Ik ben ook bijna aan het eind in Silver Chains op Xbox, dus die ga ik ook rap uitspelen. Het is tot dusver een weinig verrassende horrorgame, die bol staat van de clichés en ook iets te vaak teert op de goedkope jumpscare.


RoMa

De co-op campaign van Back 4 Blood heb ik zonet volledig naar de verdoemenis geknald. In m’n review lees je dat ik niet meteen zwaar onder de indruk was.

Het volgende avontuur dat ik in co-op ga beleven is dat van The Dark Pictures: House Of Ashes. Wat ben ik een fan van deze reeks. Solo ga ik aan de slag met een andere favoriet van mij: exotisch knalplezier met Far Cry 6. De vlammenwerper van de collector’s edition pronkt intussen in de woonkamer en wat ziet die er lekker uit. Iemand barbeque?

In FIFA 22 beleef ik een lastig tweede seizoen in de Serie A met m’n zelfgemaakte club Calcio Beveroma. Moeilijk, presteren met enkel ex-spelers van Waasland-Beveren en AS Roma. Komaan spitsenduo Thelin-Dzeko: verzeker het behoud!


High_LordWolnir

Volgende week verschijnt Riders Republic. Ik ben nog niet helemaal zeker of ik deze ga aanschaffen. Gelukkig heeft Ubisoft een Trial Week voorzien waardoor ik dit weekend de game 4 uur lang kan testen en zo de knoop kan doorhakken. Hoewel ik zelf niet zo’n actieve sporter ben, ziet de game er wel leuk uit. Verder ga ik dit weekend waarschijnlijk beginnen aan Resident Evil 6. Ik ben echt gek van horrorgames. Als kind durfde ik dit niet te spelen waardoor ik nu verloren tijd aan het inhalen ben. Onlangs ben ik in chronologische volgorde begonnen aan de Resident Evil reeks en nu is het de beurt aan RE 6. Algemeen wordt aangenomen dat dit de slechtste RE uit de hele serie is. Van RE 5 werd dit ook gezegd maar ik heb er mij toch voldoende mee geamuseerd.

Qua series heb ik een zwak voor Vlaamse series. Ik ben vorig weekend begonnen aan ‘Undercover’. Ik ga dit weekend proberen seizoen 1 af te kijken.


Ardtieboy

As we speak heb ik zonet mijn laatste review van de week afgewerkt: Heartstone Mercenaries. Dat wil zeggen dat ik dit weekend geen ‘verplichte’ games op het menu heb! Dat betekent dus eindelijk mijn backlog afwerken van kleppers zoals God of War, Cyberpunk en Biomutant. SIKE!!! Ik ga gewoon weer de games spelen waar ik al veel te veel uren heb ingestoken. Beginnen doe ik met Hearthstone; de nieuwe Mercenaries-modus heeft me bij de keel. Ik moet en zal levelen en wil iedere bounty kunnen afvinken op mijn lijstje.

Nog zo’n game die op het scherm van mijn tv staat gebrand is Destiny 2. De game is het laatste jaar sterk veranderd en bereidt zich voor op de komst van The Witch Queen in februari. Hoog nodig tijd dus om de koe bij de horens te vatten en mijn Guardian klaar te stomen voor de nieuwe uitbreiding. Ook is het jaarlijkse Halloween-evenement (Festival of the Lost) terug vol leuke wapens, maskers en quests!

Last but not least gaat ook mijn Switch overuren draaien dit weekend; mijn Animal Crossing-eiland moet namelijk snel op punt te komen staan. Want op 5 november krijgt de game een gigantisch 2.0-update vol leuke content en nieuwe voorwerpen waarvan ik nu al weet dat ik ze op mijn eiland wil.


Yakkoi

Weekend, dat betekent zoveel mogelijk mijn pile of shame proberen te verkleinen. In de week ben ik erin geslaagd Returnal veel sneller dan verwacht uit te spelen. Na zestien uurtjes ben ik nog helemaal niet klaar met die game, dus ik ga nog een beetje verder exploren om de geheime Act 3 te completen. Daarnaast ga ik ook verder met Ratchet & Clank, die dankzij de fenomenale graphics een waar plezier is om te spelen!

Verder staat Mass Effect 3 nog bovenaan mijn pile of shame. Door de verwarrende journal die niet aangeeft welke missies DLC zijn, heb ik de Citadel DLC veel te snel gedaan zonder zelfs een volledige crew te hebben. Zulke details verpesten de ervaring een beetje, maar dat is geen excuus om de trilogie niet volledig af te ronden. Qua series ga ik gewoon verder met Better Call Saul. Ik kan het niet laten om dagelijks een aflevering of 2 mee te pikken.


Luca

Ook dit weekend waag ik opnieuw mijn kans in de aartsmoeilijke FUT Champions Weekend League. Vorige week ben ik erin geslaagd om een aardige derde rank binnen te rijven na enkele zenuwslopende potjes voetbal. En hoewel ik elk jaar opnieuw ontzettend teleurgesteld ben in de nieuwste FIFA-titel, toch betrap ik mij er telkens op dat ik de game ontzettend veel blijf spelen. Ondertussen zit ik al over de 100 potjes voetbal en de game is nog niet eens een maand uit zijn plastieken omhulsel gescheurd. Hopelijk slaag ik er dus ook dit weekend in om een goede rank te behalen en zo enkele mooie beloningen vrij te spelen om mijn team die extra winning-boost te kunnen geven.

Voor de rest ben ik ijverig opzoek naar een nieuwe serie om mijn luttele vrije tijd aan te spenderen. Squid Game heb ik ondertussen al volledig verslonden en ik kan enkel mijn oprechte bewondering uitdrukken voor deze Zuid-Koreaanse dramaserie. Zeker een aanrader voor al zij die zich er nog niet aan gewaagd hebben. Maar mijn zoektocht loopt dus nodeloos verder. Als iemand een suggestie heeft; shoot!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.