Activision kondigt met Ricochet een veelbelovend anti-cheatsysteem aan

Die duivelse hackers en cheaters… Zij zijn ongetwijfeld de grootste frustratie van alle Call of Duty multiplayer spelers. Met de launch van Call of Duty: Vanguard over enkele weken, komt Activision met goed nieuws.

In een blogpost presenteert Activision hoe het cheating in de toekomst gaat aanpakken. Met enige trots wordt Ricochet Anti-Cheat aangekondigd, een systeem dat ondersteund zal worden door een team van professionals die zich zullen richten op het bestrijden van oneerlijk spel.

Het systeem kan door middel van nieuwe servertools valsspelen beter identificeren. Ook zijn er verbeterde onderzoeksprocessen om cheaters te weren en komen er updates om de accountbeveiliging te versterken.

Ricochet zal samen met Call of Duty: Vanguard en de Pacific update voor Call of Duty: Warzone gelanceerd worden.

Naast de serververbeteringen die Ricochet Anti-Cheat met zich meebrengt, wordt er een nieuw stuurprogramma op PC-kernelniveau gelanceerd, dat intern ontwikkeld is voor de Call of Duty-franchise en dat als eerste wordt gelanceerd voor Call of Duty: Warzone. Dit stuurprogramma zal helpen bij de identificatie van cheaters en zal de algemene serverbeveiliging versterken en verbeteren. Het stuurprogramma op kernelniveau wordt later dit jaar gelanceerd samen met de Pacific update voor Warzone.

Call of Duty: Vanguard verschijnt op 5 november voor PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One en Xbox Series X|S. Check hier onze preview terug.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.