Proef alvast van Monster Hunter: Rise op pc met deze demo

Monster Hunter Rise

Na Nintendo Switch is Monster Hunter: Rise klaar om de pc-community te bevangen in januari. Als je nog niet zeker bent of de Japanse game iets voor jou is, of je wil alvast een voorproefje van wat je te wachten staat, dan kun je nu al een demo van de game spelen op Steam.

In de demo kan je aan de slag met maar liefst vijf quests, waarvan twee tutorials en drie hunts (voor beginners, meer ervaren spelers en Monster Hunter-veteranen). In deze vijf quests kun je meteen proeven van alle veertien wapentypes. Ook geniet je van pc-exclusief lekkers zoals 4K-resolutie, voice chat en – uiteraard – muis en keyboard-besturing.

Ard was alvast laaiend over de Switch-versie van Rise, die eerder dit jaar verscheen. Spelers van die versie moeten zich wel bewust zijn van het feit dat je geen savegames kan overzetten naar de pc-versie, noch zal kunnen samenspelen met spelers op een ander platform.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.