Dierenrechtenorganisatie PETA eist aanpassingen aan Far Cry 6

Far Cry 6 is sinds vorige donderdag beschikbaar en de game krijgt al tegenstand van dierenorganisatie PETA omtrent geweld tegen dieren.

PETA is niet te spreken over bepaalde gebeurtenissen die zich afspelen tijdens Ubisoft’s nieuwe Far Cry game. Vooral het hanengevecht mini-game zou een doorn in het oog zijn voor de organisatie. Ze eisen dan ook dat Ubisoft onmiddellijk stappen onderneemt en de mini-game uit Far Cry 6 haalt.

Het is vooral het Latijns-Amerikaanse gedeelte van PETA die niet zijn opgezet met deze virtuele hanengevechten, dit is dan ook te lezen op hun website. Ze verklaren dat Far Cry 6 deze dierenmishandeling verheerlijkt en dat dit niet in een videogame hoort. Ze vergelijken zelfs het geweld in Far Cry 6, met dat van Mortal Kombat.

Volgens mijn bescheiden mening heeft PETA nog geen Mortal Kombat game gespeeld.

Ironie hiervan is dat Far Cry 6 zich gebaseerd heeft op de setting van Cuba en dat in het echte leven deze hanengevechten daar nog steeds legaal zijn. Het is dan misschien verstandiger om eerst de echte hanengevechten aan te pakken, want daar worden echte dieren verwond of zelfs gedood.

Als we even de geschiedenisboeken induiken heef PETA ook in het verleden problemen gehad met een andere game, namelijk Farming Simulator 17. Hier was het probleem dat je varkens virtueel moest slachten. Hier hadden ze toen ook eisen gesteld, maar daar gingen de ontwikkelaars niet op in.

In onderstaande video kan je een hanengevecht bekijken uit Far Cry 6. Ik wil dan ook gevoelige kijkers waarschuwen voor deze verschrikkelijke beelden.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

2 gedachten over “Dierenrechtenorganisatie PETA eist aanpassingen aan Far Cry 6

  1. Is dit voor extra exposure want elke men zich komt moeien met wat kan en mag in een videogame speelt mijn Spidey sense op? Wereldvreemd? Het enige wat ik nog zou kunnen begrijpen is het eventueel aankaarten en/of aanpaken van een probleem maar het zeker niet gaan censureren.

    1. Stok zoeken om mee te kunnen slaan he. Tegenwoordig is het inderdaad de trend om alles wat een beetje anders is direct te bombarderen met een comment, die dan meestal giftiger is dan het zogezegde probleem.

Reacties zijn gesloten.