Je laat best de screen protector op je nieuwe Switch OLED zitten

De Nintendo Switch OLED is sinds vorige vrijdag verkrijgbaar. Wie er ondertussen eentje in zijn bezit heeft, kan beter even opletten.

Nintendo raadt namelijk aan dat je de screen protector er best op laat zitten voor belangrijke redenen. Een screen protector zit meestal standard op een handheld en die wordt er steeds als eerste afgenomen. Bij de Nintendo Switch OLED is dit ook het geval, maar hier zou je beter de beschermlaag er op laten zitten. Voor zowel de bescherming van de speler, als het toestel.

Deze specifieke beschermlaag is een nieuwe toevoeging van Nintendo, omdat bij de originele Switch en Switch Lite deze bescherming niet nodig was, want deze toestellen hebben een plastic scherm. Bij het Switch OLED model is het scherm van glas gemaakt. Als het scherm zou breken dan helpt de beschermende laag de speler van een letsel en het beschermt het glazen scherm van krassen. Wie toch de beschermlaag er van heeft gehaald kan een officiële screen protector voor het OLED toestel kopen via de website van Nintendo.

De Nintendo Switch OLED kwam uit op 8 oktober, samen met Metroid Dread, en het nieuwe scherm is een geweldige verbetering tegenover zijn voorgangers.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

2 gedachten over “Je laat best de screen protector op je nieuwe Switch OLED zitten

  1. Dat had Nintendo wel even kunnen meegeven want meerdere gamers hebben er zelfs een dubbele bescherming opzitten. Plastic of glas, een screenprotector is altijd een goede zaak. Zeker bij de OG Switch waar het in je dock steken van je Switch, het scherm kon beschadigen. Daar is nu heel wat meer ruimte gelaten, misschien zelfs iets teveel? (zodanig dat het “docken” perfect clickt en er niet juist naast zit)

Reacties zijn gesloten.