Rechtstreeks PS3- en Vita-games digitaal aankopen wordt moeilijker

Vanaf 27 oktober zal het niet meer mogelijk zijn om rechtstreeks via de PlayStation Store van PlayStation 3 en Vita, games te kopen.

Kredietkaarten, debitkaarten of andere betaalmethodes als PayPal zal men niet meer kunnen gebruiken, wanneer je rechtstreeks via de PS3 of Vita store een game wil aankopen. Ben je toch een gamer die houdt van games spelen op je oudere console of handheld? Dan is er gelukkig nog een manier dat je kan gebruiken om dit probleem te ontwijken.

Door middel van oplaadkaarten of het gebruik van je PC, mobiel, PS4 of PS5 geld op je rekening te plaatsen. Zo kan je dan met dat geld toch naar de PS3 of Vita winkel gaan en je aankopen uitvoeren. Bij in-game aankopen moet dit op dezelfde manier gebeuren.

Sony had eerder dit jaar aangegeven de digitale winkels van de PS3 en Vita te sluiten, maar door heel wat negatief weerwerk van gamers, besloten ze toch op hun stappen terug te keren. De winkels blijven dus open, maar het wordt voor bepaalde gamers toch een pak moeilijker om games te kopen voor deze systemen.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.