‘Star Wars-game in ontwikkeling bij Quantic Dream’

Detroit Become Human

Het nieuws sloeg vorig jaar in als een bom. Electronic Arts was hun Star Wars-exclusiviteit kwijt en Disney was in gesprek met andere ontwikkelaars om games te ontwikkelen die zich afspelen in een galaxy far, far away…

Niet veel later bevestigde Ubisoft dat ze aan het werk waren aan een open-wereld game die zich afspeelt in het universum van Star Wars. En als we insider Tom Henderson mogen geloven zijn er nog meer ontwikkelaars aan de slag met deze sci-fi licentie.

Want niemand minder dan Quantic Dream zou aan de slag gegaan zijn met de legendarische saga. De Franse ontwikkelstudio is gekend om zijn meeslepende single-player games die bol staan van intriges én die gebruik maken van geavanceerde motion capture technieken.

En dat zet mijn brein al aan het werk. Want hoe geweldig zou het niet zijn om een verhalende single-player game te spelen à la Heavy Rain en Detroit Become Human die zich afspeelt in het Star Wars-universum!?

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.