BEVESTIGD: Release Battlefield 2042 wordt met enkele weken uitgesteld

Battlefield 2042 Irish Exodus

Gisteren brachten we jullie al het gerucht dat de release van Battlefield 2042 mogelijks naar 2022 zou verschuiven.

Vannacht bereikte ons het bericht dat de shooter van EA effectief zijn releasedatum van 22 oktober niet zal halen. Geen zorgen, Battlefield 2042 verschijnt wél nog gewoon dit jaar, want als alles goed is moet de game nu op 19 november beschikbaar zijn.

Ontwikkelaar DICE meldde dit via zijn verschillende sociale mediakanalen, waaronder Twitter en Instagram. Als reden wordt het vele thuiswerken door de coronapandemie aangehaald. Niet geheel onlogisch, want we zagen de afgelopen maanden veel releases opgeschoven worden. DICE hoopt met deze extra weken de game wél op een dusdanig niveau te krijgen dat de Battlefield-fans van over heel de wereld tevreden zullen zijn.

Fingers crossed dat de verdere ontwikkeling nu wél vlekkeloos verloopt en dat we vanaf 19 november ons een weg kunnen schieten langs al dat gespuis…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.