PS4-versie Horizon Forbidden West krijgt standaard geen next-gen upgrade

Horizon Forbidden West

Het rijk van gratis next-gen upgrades lijkt stilaan uit. Waar zowat alles PS4-games vorig jaar een gratis upgrade kregen naar PlayStation 5, zien we de laatste tijd meer berichten verschijnen waar dit niet het geval is.

Het nieuwste sujet is Horizon Forbidden West. De game van Nederlandse makelij stond eerder nog gepland voor eind dit jaar, maar vorige week raakte bekend dat de game pas op 18 februari van volgend jaar speelbaar zal zijn voor gamers van over de hele wereld.

En nu heeft ontwikkelaar Guerilla in een blogpost laten weten dat niet alle PS4-versies van de game recht hebben op een gratis upgrade naar PlayStation 5. Dit geldt voor wie de Standard- en Special Edition-versie van de game voor de PS4 aanschaft.

Heb je jouw zinnen gezet op een PlayStation 5 en wil je later deze veelbelovende game daarop verder spelen? Dan moet je diep in de buidel tasten, want enkel de Digital Deluxe, Collector’s- en de Regalla Editions vallen onder het zogenaamde Dual Entitlement programma.

Je kan de game vanaf vandaag ook pre-orderen via de website van PlayStation of je lokale gamehandelaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'PS4-versie Horizon Forbidden West krijgt standaard geen next-gen upgrade'

  1. Ok, gezien ik een back cataloog heb, kan ik het doen, deze game wordt pas aangeschaft rond de €35 (en dan miss nog). Kan flauw klinken maar ik ben dat greedy gedoe van Sony toch een beetje zat. Onnodige dingen als marktleider om zich zo te gedragen ipv de PS community op handen te dragen zoals MS dat met Xbox doet. Zelfs een game verkopen aan €80, digitaal, waar geen transport of fysieke doosjes voor nodig zijn … imo een beetje belachelijk en zolang niemand een signaal geeft gaan die vrolijk door met het plunderen van je portemonnee. Ipv een stapje terug, zetten ze er nog eentje bij, beschamend imo. Ik hou van mijn PS games maar een kogel opvangen voor dit zaken gaat mij te ver. En dan moeten Ragnarok & GT7 nog komen. En de PSVR2 set die voor een extraatje miss compatibel kan worden met de PSVR1 qua games. Ik hou mijn hart al vast. Einde tirade 🙂

Reacties zijn gesloten.