He’s back: Gunner Wright kruipt opnieuw in de huid van Dead Spaces Isaac Clarke

Dead Space 2022

Fans van de Dead Space-reeks kregen een maand geleden reden tot juichen met de aankondiging van de remake van het origineel. EA Motive maakte vandaag bekend dat een absolute fan favorite mee aan boord stapt van het Dead Space remake-project.

Gunner Wright, de acteur die in Dead Space 2 en Dead Space 3 de rol van protagonist Isaac Clarke op zich nam, zal opnieuw in de huid kruipen van de iconische ingenieur. Dat bevestigden de ontwikkelaars tijdens een livestream eerder vanavond.

De originele Dead Space uit 2008 maakte gebruik van een stille protagonist. Isaac zei met andere woorden geen woord. De ontwikkelaars stonden voor een zwaar dilemma bij deze remake. Kiezen ze opnieuw voor de ijzige stilte die ons meer angst en eenzaamheid zal inboezemen of geven ze Isaac toch een stem?

“Het was al vrij snel duidelijk dat er maar één iemand Isaac mocht spelen voor ons en dat was Gunner. Als iémand hem een stem zou geven, zou hij dat dus zijn. We waren enorm blij toen hij toestemde om opnieuw mee te doen.”

En zo leent de enige echte Gunner Wright binnenkort voor een derde keer zijn typische stem aan de doder van menig necromorph.

“Geloof ons, we hebben ervoor gezorgd dat je Isaac hoort maar je zal je nog steeds enorm eenzaam, angstig en opgejaagd voelen. We kunnen niet wachten om je dat gevoel te geven”, besloten de dames en heren van EA Motive.

Bring it on, zeg ik! Geef mij een plasma cutter en liters angstzweet!

Gepubliceerd door RoMa

RoMa was een gamer vooraleer hij een tiener werd. Hij groeide op met Tony Hawk en Kratos als helden. Jaarlijks spendeert hij uren met shooters zoals Battlefield of Doom. Frustraties in racegames en FIFA blijven niet altijd onderdrukt. Een grote sandbox à la GTA is z’n favoriete speeltuin. Ook geniet hij enorm van een diepgaande single player RPG en heeft hij een zwak voor sterke horror. Dead Space aanbidt hij als de beste gamereeks ooit gemaakt.