Alles wat je moet weten over Blizzards Hearthstone Mercenaries

Blizzard, dat is niet alleen World of Warcraft, StarCraft en Diablo! Nee, Blizzard dat is ook de populaire MOBA Heroes of the Storm, de online shooter Overwatch en het unieke en razend populaire digitale kaartspel Hearthstone. En over die laatste valt nu het een en het ander te vertellen…

Maak kennis met Hearthstone Mercenaries, dat een gloednieuwe manier introduceert om te spelen met je favoriete helden en slechteriken uit het legendarische Warcraft-universum. Ook deze spelmodus is trouwens free-to-play en geeft je de kans om je favoriete personages uit heel Azeroth te rekruteren en te verzamelen.

Reken hier op meer dan 50 unieke huurlingen, waaronder Sylvanas Windrunner en Ragnaros the Firelord, die later nog aangevuld worden met andere personages, die je kan combineren tot een sterk leger. Bovendien, het is een RPG met een reden, kan je elk van je huurlingen levellen tot level 30. Daarbovenop hebben upgradable vaardigheden en potentiële synergieën om talloze teamcombinaties te maken.

Wat zijn nu de belangrijkste eigenschappen van Hearthstone Mercenaries? We lijsten ze hieronder even op.

– Bouw en train je eigen huurlingenleger. Probeer Mercenaries uit wanneer het op 12 oktober lanceert en krijg acht Mercenaries voor het voltooien van de introductiemissies. Dat is genoeg om een team samen te stellen en onmiddellijk op jacht te gaan naar Bounties. Blijf spelen om je verzameling uit te breiden. Als je de de Mercenaries Prologue hebt voltooid en je eerste bounty begint, ontvang je ook de nieuwe Sarge mount voor World of Warcraft.

– Premies! Wat is een Mercenary als je geen Bounties verzamelt? Het zoeken van Bounties is een belangrijk deel van de Mercenaries PVE-ervaring. Bovendien is het essentieel voor het levelen van je Mercenaries, zelfs als je van plan bent om je te focussen op het PvP-gedeelte van de game. Er zijn een heleboel Bounties en elke Bounty bevat procedureel gegenereerde ontmoetingen in de aanloop naar de Bounty Boss, om het spel interessant te houden. Naarmate je langer speelt, speel je ook extra challenges vrij waarmee je nog betere rewards kan verdienen.

– Zowel PVE als PVP. Mercenaries heeft een combatsysteem dat sluwheid en anticipatie beloont. Voor elk gevecht selecteren spelers huurlingen uit hun team om deel te nemen aan de strijd. Elke beurt kiezen ze de acties van hun team tegelijk met die van hun tegenstanders en zien ze de resultaten van het gevecht uit te spelen. Spelers kunnen zich richten op PVE door op premies te jagen of door de strijd aan te gaan met andere spelers in de PvP-modus om prestaties te voltooien, beloningen te verdienen en te strijden voor een plaats op het PvP-klassement.

– Creëer je eigen dreamteam. Bij het kiezen van huurlingen voor je groep heb je de keuze uit drie verschillende kleuren, die verschillende rollen vertegenwoordigen. Deze rollen zijn Fighter, Caster, en Protector. Elke rol heeft verschillende soorten moves, en verschillende sterktes en zwaktes. Op het meest elementaire niveau, als Attack, delen Fighters dubbele schade uit aan Casters. Casters op hun beurt delen dubbele schade uit aan Protectors; en tot slot delen Protectors dubbele schade uit aan Fighters.

– The Village. Dit is je centrale hub voor alles wat met huurlingen te maken heeft. Hier kan je jouw verzameling beheren, beloningen voor opdrachten verzamelen, direct naar de winkel van de huurlingen gaan, op premiejacht gaan en nog veel meer.

Een pak voordelen voor de echte fans die de game pre-orderen

Blizzard, en in het bijzonder World of Warcraft- en Diablo-fans die eraan denken deze game in huis te halen, moeten hem misschien pre-orderen. Op die manier kunnen ze echt de coolste personages uit het Blizzard-universum aan hun collectie toevoegen, waaronder Diablo himself bijvoorbeeld.

Diablo zelf, de Lord of Terror, zal één van de meer dan 50 Mercenaries zijn bij de lancering. Hij is verkrijgbaar als onderdeel van één van de drie pre-purchase bundels, elk met een iconisch Blizzard karakter.

De Diablo Mercenaries Pre-Purchase Bundle bevat een Diamond Legendary Diablo Mercenary Card en 50 Mercenaries Packs. De Lich King Mercenaries-pakket bevat een Diamond Legendary Lich King Mercenary-kaart en 50 Mercenaries-pakketten. De Sylvanas-Mercenaries-bundel bevat een gouden legendarische Sylvanas-Mercenary-kaart en 30 Mercenaries-pakketten.

Hearthstone Mercenaries wordt wereldwijd gelanceerd op 12 oktober.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)