Assetto Corsa Mobile is nu beschikbaar op iPhone en iPad

In mei bracht ontwikkelaar 505 Games het nieuws naar buiten dat er gewerkt wordt aan een tweede versie van Assetto Corsa 2. Tegelijkertijd werd er gemeld dat er in de zomer van dit jaar een mobiele versie van het origineel op de markt zou komen.

En de Italiaanse ontwikkelaar heeft woord gehouden, want Assetto Corsa 2 is verschenen in de App store voor iOS-smartphones en -tablets.

De game werd evenwel ontwikkeld door Digital Tales en zal een meer arcadegame voorschotelen dan wat de racefans gewend zijn van de originele game. Je hoeft bijvoorbeeld zelf geen gas te geven zodat je jouw focus kan leggen op het remmen ten besturen van je bolide.

In totaal zitten er 59 gelicentieerde auto’s in de game van merken zoals Ferrari, Lamborghini, Maserati en Porsche. Hiermee kan je jezelf uitleven op 9 officiële circuits waaronder Brands Hatch en het legendarische Imola.

Assetto Corsa Mobile kost je €4,99 in de Apple App Store. Het is niet bekend of en wanneer de game ook naar Androidtoestellen komt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.