In 2024 mogen we Assetto Corsa 2 verwachten

Ja, 2024 ligt nog een eindje voor ons. En toch zijn er heel wat ontwikkelaars die logischerwijs al naarstig aan het werk zijn aan games die dan moeten verschijnen. Zo ook Kunos Simulazioni, de ontwikkelaar van racegame Assetto Corsa.

Dat blijkt uit een presentatie van Digital Bros, het moederbedrijf van deze Italiaanse ontwikkelaar. Daarbij staat te lezen dat er gemikt wordt op 2024 om het officiële vervolg op de zéér goed ontvangen racesimulator Assetto Corsa uit te brengen.

Assetto Corsa verscheen in 2014 en is tot op de dag van vandaag nog ontzettend populair bij liefhebbers van racesims. In 2018 bracht de ontwikkelaar een uitbreiding uit voor de game, onder de noemer Competizione. In totaal werden meer dan 12 miljoen stuks van Assetto Corsa verkocht.

In tussentijd wenst het bedrijf deze zomer een mobiele game uit te brengen, om zo een breder publiek aan te spreken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.