Nieuwe versie van de PS5 Digital Edition wordt een stuk warmer dan het huidige model

Herinner je ons bericht nog van vorige week over de nieuwe PlayStation 5 die een dikke 300 gram lichter was dan zijn voorganger? Wel, Youtuber Austin Evans heeft ontdekt waarop Sony beknibbeld heeft…

In een Youtube-video ontmantelt de Amerikaan met meer dan 5 miljoen abonnees de eerste revisie van de PlayStation 5 Digital Edition. Hieruit blijkt dat Sony niet enkel gewicht, maar waarschijnlijk ook kosten bespaart heeft door een véél kleinere heat sink in de nieuwe versie te steken.

Een heat sink zorgt ervoor dat de warmte die de CPU en GPU opwekken, op een slimme en efficiënte manier naar buiten wordt geleidt. Door een kleinere heat sink in te bouwen, gebeurd dit volgens Evans een stuk minder goed en zou de nieuwe PS5 Digital Edition zo’n 5° Celcius warmer worden dan zijn voorganger. Sony probeert dit op te lossen door een betere ventilator in te bouwen, maar toch wordt deze revisie een stuk warmer.

Links: de heat sink van de launchversie PS5 Digital Edition
Rechts: de gereviseerde versie van de PS5 Digital Edition

Daarnaast heeft Sony slechts twee WiFi-antennes in plaats van de originele 4 ingebouwd, want op papier een minder goede ontvangst met zich meebrengt.

Het is enerzijds niet opvallend dat Sony met een revisie van de PlayStation 5 komt, want er gaan al maanden berichten rond van tekorten op onderdelen door de aanhoudende coronapandemie.

Anderzijds is het wél opvallend dat Sony op het eerste zicht minderwaardige vervangonderdelen lijkt te installeren, waardoor deze PS5 Digital Edition V2 op papier een slechtere console is dan de launchversie…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.