Sony lanceert stiekem “nieuw” PlayStation 5-model

PlayStation 5

Er zijn nog steeds grote tekorten wat betreft de voorraad PlayStation 5-consoles. Toch laat Sony het niet aan zijn hart komen. Meer nog, het lanceert stiekem en zonder tamtam “nieuwe” PlayStation 5-modellen…

Opgelet echter! Ren niet meteen naar de winkel want de consoles zouden voorlopig enkel in Australië in de rekken liggen. Al zouden er volgens Eurogamer ook in Engeland reeds exemplaren beschikbaar zijn.

Je kan het nieuwe model herkennen aan het serienummer, het gewicht en de vijs waarmee je de console vastmaakt aan de steunvoet. Het herziene model wordt aangeduid als de CFI-1100-serie, een wijziging ten opzichte van de originele CFI-1000 serie. Ook zou het nieuwe model zo’n 300 gram lichter zijn, en over een betere schroef beschikken om je console te bevestigen aan de voet. Ook kan je die schroef nu vastdraaien met je hand en heb je niet persé een schroevendraaier nodig.

Of en wanneer de herwerkte PS5 naar onze contreien komt, dat is nog koffiedik kijken…

De fameuze schroef…

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)