Happy Volcano’s You Suck at Parking is Belgische inzending voor Eurovision of video games

Het Eurovisiesongfestival, dat kennen we allemaal. Maar wisten jullie dat er ook een Eurovision of video games bestond? Wij niet, tot vandaag…

Volgende week vindt niet alleen de tweede versie van een volledig digitale gamescom plaats, maar ook de terugkeer van de EuroPlay Video Games Contest. Net als zijn muzikale tegenhanger is het een viering van aanstormend talent, waarbij 13 Europese landen elk een video game presenteren om hun nationale kleuren te verdedigen.

De Belgische inzending van dit jaar is You Suck at Parking van de Belgische studio Happy Volcano. Aangeprezen als ’s werelds meest extreme parkeerspel en waarschijnlijk het enige racespel waarbij het de bedoeling is om (uiteindelijk) te stoppen, heeft het zeker de capaciteiten om te winnen.

Er is ook een publieke stemming, waar je NU reeds kan stemmen!

Iedereen weet dus wat hem te doen staat, massaal stemmen!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)