Nieuwe PSVR mogelijks niet compatibel met huidige VR-games

PSVR Next-gen Controllers

Als we de geruchten in de wandelgangen mogen geloven, heeft Sony afgelopen dinsdag een meeting gehouden met verschillende ontwikkelaars om de mogelijkheden van de nieuwe PlayStation VR-headset en bijhorende controllers te bespreken.

Ok, die wandelgangen lijken voor dit gerucht best openbaar te zijn, want het is YouTuber PSVR Without Parole die in een video enkele details uit deze meeting naar buiten bracht.

Zo zou de nieuwe VR-bril effectief OLED-schermen gebruiken met een resolutie van 2000×2040 pixels per oog. Ook zou het gezichtsveld vergroot worden naar 110°, waar dit bij de huidige VR-bril 100° is.

Verder zou de next-gen PSVR gebruik maken van oogtracking en foveated rendering. Deze laatste techniek zorgt ervoor dat de plek waar de gamer naar kijkt, scherper gerenderd zal worden. Hierdoor kan er rekenkracht uitgespaard worden.

Ook zou Sony ontwikkelaars willen vragen om nieuwe games opnieuw hybride te maken. Dit wil zeggen dat deze games zowel met als zonder VR-bril gespeeld zouden kunnen worden. Iets wat we een tijdje geleden gezien hebben met onder andere Resident Evil 7 en Hitman 3.

Al deze details lagen al een tijdje op straat, maar een detail viel ons echter wél op.

Zo heeft Sony niet bevestigd of de huidige VR-games compatibel gaan zijn met de nieuwe bril. Ze hebben wel gesproken over enkele games die specifiek geremastered gaan worden voor de nieuwe bril. Maar of de huidige games ondersteund gaan worden, werd dus niet bevestigd.

Dit zou een ontzettend bizarre beslissing zijn in mijn ogen. De PlayStation 5 kan perfect onderweg met PS4-games, dus waarom zou hetzelfde niet kunnen voor de PSVR. Bovendien is de VR-bibliotheek al niet gigantisch, dus Sony zou zich van bij de start al in de voeten schieten.

Maar het gaat nog steeds om geruchten, dus hopelijk krijgen we snel meer details en de bevestiging van Sony dat alles gewoon netjes backwards compatibel is.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.